In Electron van juni 2022

electron juni 2022

Op de voorpagina van Electron juni 2022: het VERON Centraal Bureau wordt tijdens de Verenigingsraad in het zonnetje gezet.

Uitgelicht

Laatste nieuws 55e VPK

De Electron verschijnt deze maand op tijd voor het VERON Pinsterkamp. Benno, PA3FBX, presenteert het fraaie programma voor dit evenement op camping ’t Vlintenholt in het Pinksterweekend van 2-6 juni.

VerenigingsRaad 2022

In deze Electron zowel de speech van onze voorzitter met een terugblik, verantwoording en blik op de toekomst, als een verslag van de Verenigingsraad 2022. Er waren veel benoemingen mar ook nieuwe plannen werden gepresenteerd.

DARES: onzin of noodzaak?

Onder dit kopje beschrijft Hans PE1AAY waarom er een Dutch Amateur Radio Emergency Service, wat DARES zoal doet en hoe het georganiseerd is. Ook DARES kan extra deelnemers gebruiken.

NL-Post

In NL-post een oproep aan luisteramateurs om ook eens een bijdrage te leveren., want de NL-commissie kan wel wat extra input gebruiken. Voor langegolfenthousiasten is er de eerste zondag van juli weer een uitzending van SAQ in Grimeton op 17.2 KHz. Daarnaast ook weer aandacht voor digitale modes.

De mcHF SDR QRP-transceiver

Ben Santen, PA3EPQ beschrijft zijn ervaringen met deze kleine, compacte standalone transceiver voor HF. Hij beschrijft de bouw van de kit en en het configureren en gebruiken van deze transceiver.

HF-rubriek

In de HF-rubriek de activiteitenkalender juni 2022 en nieuws van de redacteur Hans Remeeus, PA0Q. Verder het reglement voor de velddagcontest CW en SSB 2022. Zaterdag 4 juni is al de CW-velddag, 3 september volgt dan de SSB-velddag.

VHF en hoger

In VHF en Hoger een verslag van Rob, PE1ITR van de DATV-contest 17 april 2022. Rob had een plekje gevonden nabij Aachen-Stolberg, waar hij een fantastische take-off richting noord had. Op 144.6 MHz maakte hij in 3 uur tijd acht verbindingen, met afstanden van 125 tot 271 km.

Vademecum 2022

De 17e druk van het Vademecum is uit. Met veel aanvullingen en herzieningen. Onmisbaar in elke shack! Alleen online te bestellen in de VERON-webshop.

Maar ook te lezen in Electron juni 2022

 • In de shack van…
 • HAM MEETS Military
 • Een geslaagde dag in Diest
 • Vossenjagen
 • DX’en met een hoelahoep
 • Komt u ook?
 • In memoriam
 • Stichting Service Bureau
 • En nog veel meer…

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Word lid van de VERON en ontvang automatisch elke maand Electron in de bus. Electron hoeft u niet eerst zelf te downloaden en heeft u geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om het te lezen. Aanmelden kan sinds 1 juni in de webshop van de Stichting Servicebureau VERON.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?