Voormalig IARU-R1-voorzitter Don Beattie onderscheiden

IARUHet IARU-bestuur reikte onlangs de Michael J. Owen Award uit aan voormalig IARU-R1-voorzitter Don Beattie (G3BJ). Behalve IARU-R1-voorzitter was Don eerder overigens ook voorzitter van de Britse radioamateurvereniging RSGB.

Ook Gopal Madhavan (VU2GMN/M0GDB) en Ken Yamamoto (A1CJP) ontvingen een onderscheiding, de IARU Diamond Award, voor hun uitzonderlijk bijdrage aan IARU Regio 3.

VERON dankt Don, Gopal en Ken voor hun inzit voor amateurradio en feliciteert hen met hun eervolle en verdiende onderscheiding.

Lees in dit artikel het bericht van Tim Ellam (VE6SH), algemeen voorzitter IARU, over de toekenning van deze awards.

Michael J. Owen VK3KI Award

De Michael J. Owen VK3KI Award wordt niet elk jaar uitgereikt. Michael Owen (VK3KI) was meer dan 40 jaar betrokken bij de IARU. Hij vervulde als vrijwilliger vele functies. Zo was hij directeur en voorzitter van Regio 3, maar ook vicevoorzitter en technisch expert van de IARU. Bovendien bewees hij zich als voorzitter van de Australische IARU-vereniging WIA. Hij leverde onder andere aanzienlijke bijdragen tijdens zowel de World Administrative Radio Conference 1979 (WARC-79) als de World Radiocommunication Conference 2003 (WRC-03).

Het IARU-bestuur heeft de Michael J. Owen Memorial Award ingesteld om zijn nagedachtenis te vereeuwigen en vrijwilligers te kunnen onderscheiden die op vergelijkbare wijze hebben bijgedragen aan de IARU.

Don Beattie

Don Beattie (G3BJ)

Voormalig voorzitter van IARU Regio 1, Don Beattie (G3BJ), is bij velen van u bekend. Zijn jarenlange toewijding aan de IARU geeft perfect de essentie weer van de Michael J Owen VK3KI Award. Don is altijd een wijze raadgever geweest voor het IARU-bestuur en we waarderen allemaal zijn onbaatzuchtige inzet. Dons inspanningen voor het radioamateurisme zijn uitzonderlijk geweest en hij is daarom een waardige ontvanger van de Award.

IARU Diamond Award

De IARU Diamond Award wordt toegekend aan een IARU-vrijwilliger met een lange staat van dienst, die gedurende een aanzienlijk aantal jaren diensten heeft verleend en gedurende een lange periode uitzonderlijke ijver heeft getoond.

Gopal Madhaven en Ken Yamamoto

Het IARU-bestuur was zeer verheugd de IARU Diamond Awards te kunnen toekennen aan Gopal Madhaven voor zijn vele werk in het bestuur van IARU Regio 3, waaronder een aantal jaren als voorzitter. Ook Ken Yamamoto heeft veel tijd besteed aan het bestuur van Regio 3, zowel als bestuurslid, secretaris en nu als voorzitter. Zowel Gopal als Ken hebben ook vele malen het IARU-bestuur ondersteund. Beiden zijn waardige ontvangers van de Diamond Award.

73,

Tim Ellam VE6SH
Voorzitter IARU