Traffic Bureau zoekt HF championship coördinator

Traffic Bureau zoekt HF championship coördinatorPA6HQ en PH6Q zijn speciale roepnamen verleend aan PI4HQ, het verenigingsstation van het Traffic Bureau van de VERON. Met deze call vertegenwoordigt een groep van Nederlandse contesters de VERON tijdens de jaarlijkse IARU HF Championship Contest. Het HF Trafficbureau is hiervoor op zoek naar een HF championship coördinator.

IARU HF Championship Contest

PA6HQ / PH6Q is een Multi-Multi deelname in de IARU HF Championship contest van de afgelopen jaren. Het continue streven om de resultaten te verbeteren hebben de omvang van PA6HQ behoorlijk doen vergroten. In totaal 12 stations aktief rond de klok, CW en SSB simultaan op elke band. Naast het competitie element is het ook een unieke samenwerking tussen Nederlandse contest stations.

Maar hier moet wel iemand de regie hebben. Daarom is het Traffic Bureau op zoek naar iemand die hier de schouders onder wil zetten en is op zoek naar een HF Championship coördinator.

Werkzaamheden HF Championship coördinator

Eenmaal per jaar is de IARU championship contest. De Contest manager onderhoud de contacten met de meewerkende contest stations en zorgt dat er voldoende operators zijn om op alle banden operationeel te zijn op CW en SSB. Maar ook zorgt de HF Championship coördinator dat de meewerkende conteststations de log opsturen naar een centraal punt voor verwerking.

Interesse?

Neem contact op met de voorzitter van het TrafficBureau via voorzitter.trafficbureau@veron.nl.

Meer informatie over de IARU HF Championship

Deze contest is elk tweede volle weekend van juli en begint op zaterdag 12:00 UTC en eindigt zondag 12:00 UTC. De contest wordt gehouden op de HF banden 160, 80, 40, 20, 15 en 10 meter. Teven mogen zowel de single als multi operators 24 uur aaneengesloten meedoen.

  • In elke categorie ontvangt de deelnemer met de hoogste score en elke ITU zone, DXCC land en ARRL sectie een certificaat. Certificaten zijn alleen digitaal beschikbaar via de ARRL website.
  • Elk HQ stations cvan een IARU vereniging ontvangt een certificaat van deelname.
  • Deelnemers die minimaal 250 verbindingen maken of meer dan 75 multipliers hebben ontvangen een prestatie beloning.

Meer informatie