Ook IARU R1 conferentie deels online gehouden in verband met Corona

IARU R1 conferentie 2020 voorstellen online beschikbaarZoals bekend is van 11 tot en met 16 oktober 2020 de driejaarlijkse IARU-R1 conferentie. Ook VERON is gevraagd om voorstellen, die te maken hebben met HF (Commissie 4), VHF (Commissie 5) en EMC (Commissie 7) zaken, in te dienen. Maar zaken die te maken met het algemene beleid komen aan bod in een aparte commissie 3. Dus tijdens de IARU-R1 conferentie komen alle voorstellen een voor een aan de orde waarna een stemming plaatsvindt.

Voorstellen bekend

Inmiddels zijn alle ingestuurde voorstellen bekend, dit wil zeggen dat de commissievoorzitters van de IARU-verenigingen, het stemgedrag kunnen gaan bepalen. Ook VERON zal dit in de komende weken gaan doen.

IARU-R1 General conference Landshut

Ook IARU-R1 conferentie virtueel

VERON en haar voorgangers vertegenwoordigen de Nederlandse Radioamateurs op IARU-R1 conferenties. VERON behartigt daarmee de belangen van de Nederlandse zendamateur ook op internationaal niveau. Ten gevolge van de coronapandemie is besloten dat de “in person” conferentie niet zal plaatsvinden. Een gedeelte vindt in de genoemde week plaats maar dan wel als een virtuele conferentie waarin de voorstellen worden besproken. Maar het gedeelte waarin de budgetten en benoemingen van voorzitters worden besproken zal in 2021 plaatsvinden, een datum is hiervoor nog niet vastgelegd.

Maar ook de leden kunnen zien welke voorstellen zijn ingediend,  zodat u weet welke onderwerpen op de agenda staan.

U kunt de voorstellen lezen

Dus u kunt alle documenten voor de komende IARU-R1 conferentie online lezen. Maar gebruik hiervoor de volgende link: https://conf.iaru-r1.org/part-1/documents/

Contactpersonen Nederland

Maar het deelnemen aan een virtuele vergadering is niet eenvoudig en ook vermoeiend. Dus reden te meer om de voorzitters veel sterkte en succes te wensen.

73, Remy F.G. Denker PAøAGF
Algemeen voorzitter

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?