Africa All Mode International DX Contest

Africa all mode contest

Van zaterdag 19-9 12:00 UTC tot zondag 20-9 12:00 UTC vindt de Africa All Mode International DX Contest plaats. Het doel is contesten in Afrika te stimuleren. Elk station werelwijd mag ieder land werken tijdens de contest. Afrikaanse DXCC-entiteiten zijn geldig als ze op de DXCC-AF-lijst van de ARRL staan. Zowel single- als multioperator-stations mogen de gehele 24-uur-periode werken. Contest-QSO’s zijn niet toegestaan op 12, 17, 30 of 60 meter. Maar wel op 160, 80, 40, 20, 15 and 10 meter in CW, SSB of RTTY. Een en ander in overeenstemming met de licentievoorwaarden in je eigen land.

Alleen digitale logs

Wissel RS(T) uit en een oplopend contestnummer, beginnend met “001”. Een andere band vereist geen nieuwe serienummers. Blijf dus gewoon het serienummer ophogen, ook voor multi-operators en voor elke mode. Voor elk QSO moet RS(T) en contestnummer gelogd worden. Logs moeten in Cabrilloformaat worden ingediend. Ze mogen niet later dan 5 oktober 2020 binnen zijn. Inzendingen graag naar contest@sarl.org.za.

Spotters toegestaan

Het gebruik van dx-spots en andere netten is toegestaan voor alle categorieën. Ook zijn er geen restricties voor het het aantal banden of het aantal veranderingen van mode. Maar contesters mogen alleen een log inleveren voor een van de beschikbare categorieën.

Rookie Award

De Rookie Award in de AMA-contest richt zich op het belonen van individuele inspanningen. Met name flexibiliteit en vaardigheden van recent gelicenseerde zendamateurs. Ze zijn daarom beschikbaar in de categoriëen 8.1.1.4 en 8.1.2.4. Dat zijn single operator, een zender, een of meerdere banden, mixed mode. Je komt ervoor in aanmerking als je voor het eerst een licentie hebt en die in de laatste twee jaar hebt verworven. Het is niet verplicht je als rookie aan te melden, ook al voldoe je aan de criteria. Je mag ook in een van de andere categorieën meedoen.

Score

Alle QSO’s tellen voor 1 punt. Band multipliers zijn er per gewerkte AF-DXCC-entiteit, per band en per mode: CW, SSB, RTTY. De score per band is dan het aantal QSO’s op die band vermenigvuldigd met die band-multiplier. De totale score is de som van alle bandscores van 10, 15, 20, 40, 80 en 160 m. Verdere contestregels in het “Blue Book 2020” van de SARL.