Hiram Percy Maxim “Happy 150!” resultaten en certificaten beschikbaar

happy 150 certificaatDe resultaten en certificaten van het Hiram Percy Maxim “Happy 150!” evenement zijn nu beschikbaar. De ARRL kondigde begin dit jaar het evenement “Happy 150!” aan. Dit jaar is het immers 150 jaar geleden dat ARRL’s eerste president en mede-oprichter Hiram Percy Maxim W1AW werd geboren. Dat was op 2 september 1869. Daarom heeft de ARRL deze zomer een groots evenement gehouden om de geboorte van ARRL’s eerste president en mede-oprichter Hiram Percy Maxim te herdenken. Deze verjaardagsviering stond open voor alle radioamateurs.

Groot succes, Happy 150 resultaten beschikbaar

Het 9-daagse evenement begon om 00:00 UTC op 31 augustus en liep tot 23:59 UTC op 8 september 2019. Uiteindelijk bleek het evenement een groot succes. Radioamateurs uit 57 ARRL / RAC-secties en vier DXCC-landen hebben in de loop van het evenement meer dan 25.000 contacten ingediend. Resultaten van het evenement en de downloadbare certificaten staan vanaf nu op de ARRL-wedstrijdpagina.

Speciale QSL-kaart

Een speciale QSL-kaart is beschikbaar voor stations die tijdens het evenement met W1AW / 150 werkten. Stuur uw QSL met een SASE naar W1AW, 225 Main St., Newington, CT 06111 om een QSL-kaart te ontvangen.

Hiram Percy Maxim (2 september 1869 – 17 februari 1936)

Hiram Percy Maxim was een Amerikaanse radiopionier, uitvinder en mede-oprichter van de ARRL. Hij was de zoon van Sir Hiram Maxim, uitvinder van het machinepistool van Maxim. Van 1902 tot 1909 waren de activiteiten van Maxim grotendeels gericht op het uitvinden, bouwen en verkopen van vuurwapengeluiddempers. Hij ontwikkelde ook dempers voor verbrandingsmotoren met behulp van vrijwel dezelfde technologie. W1AW morse key

In 1914 stichtte hij de ARRL als antwoord op het ontbreken van een vereniging voor radioamateurs. Oorspronkelijk had hij de roepnamen SNY, 1WH, 1ZM. En na de Eerste Wereldoorlog 1AW en later W1AW, wat nu overigens de roepnaam van het ARRL-hoofdkantoor is. Zijn bekende zender “Old Betsy” heeft trouwens een ereplaats op het ARRL-hoofdkantoor. Maxim richtte eveneens in 1926 de Amateur Cinema League op in New York. Hij werd tot voorzitter verkozen. De Amateur Cinema League publiceerde een maandelijks tijdschrift genaamd Movie Makers.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de ARRL-wepagina: Happy 150! The Hiram Percy Maxim Birthday Celebration!

bron: ARRL

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ