Gouden Speld voor Jac PE1KXH en Han PE1NYZ

Zowel Jac PE1KXH als Han PE1NYZ ontvingen in januari 2024 een VERON Gouden Speld uit handen van hoofdbestuurslid Rob Hardenberg PE1ITR. Beide geëerde radioamateurs zetten zich al decennia lang in voor de VERON-afdeling Midden- en Noord-Limburg (A31).

Jac PE1KXH

Jac PE1KXH werd tijdens de huishoudelijke vergadering in januari 2024 verrast door de binnenkomst van Rob PE1ITR. Die kwam plotseling tijdens de vergadering binnenlopen. Ze kennen elkaar goed door hun gemeenschappelijke interesse voor VHF/UHF/SHF.

Gouden Speld voor Jac PE1KXH (links)

Jac PE1KXH is al 30 jaar bestuurslid van VERON-afdeling Midden- en Noord-Limburg (A31) en zet zich in voor de organisatie van activiteiten, zoals lezingen en uitstapjes. In mei 2023 zijn we bijvoorbeeld met de afdeling naar de Astropeiler in het Duitse Bad Münstereifel geweest. Jac had het voor elkaar gekregen dat we, naast de normale rondleiding, ook een lezing kregen over EME op 10GHz.

Maar Jac zorgt er ook voor dat we vrijwel elke maandelijkse bijeenkomst een lezing hebben. Is het niet een lezing, dan wel een andere activiteit. Op een of andere manier weet hij amateurs te vinden die wat te vertellen hebben en die dat ook willen doen op een bijeenkomst. Niet alleen sprekers uit  Nederland, maar ook van over de grens uit België of Duitsland.

PE1ITR was gekomen om Jac PE1KXH hiervoor de Gouden Speld uit te reiken.

Han PE1NYZ

Gouden Speld voor Han PE1NYZ

Gouden Speld voor Han PE1NYZ (rechts)

Han PE1NYZ zet zich al 20 jaar op verschillende manieren actief in voor de afdeling, onder andere voor de organisatie van lezingen en uitstapjes. Samen met Jac PE1KXH regelt hij lezingen voor de afdelingsbijeenkomsten. Zijn kennis van audiovisuele middelen zorgt altijd voor een soepele start van de lezingen.

Na uitgebreide ervaring opgedaan te hebben als webmaster van de website van VERON-afdeling Midden- en Noord-Limburg, meldde Han zich in 2021 aan als webredacteur voor de landelijke VERON-site. Hij schreef onder andere artikelen over “ruimtepuin“, het noodnetconcept voor crisiscommunicatie van de DARC en DX-pedities naar Bouvet Island. Helaas moest Han wegens ziekte zijn activiteiten als webredacteur in de loop van 2022 voortijdig staken.

PE1NYZ kon jammer genoeg de huishoudelijke vergadering niet bijwonen. Daarom werd een bezoek afgesproken om hem bij te praten over de huishoudelijke vergadering. Dat Rob PE1ITR onverwacht voor de deur stond was voor Han natuurlijk een verrassing. Al helemaal toen Rob het woord nam en vertelde waarom hij kwam. Voor zijn bijdrage de afgelopen 20 jaar werd door PE1ITR de Gouden Speld aan Han PE1NYZ uitgereikt.

 

A31 Midden- en Noord-Limburg