Gouden speld voor Wim Hofman PE1MMP

Wim PE1MMP krijgt gouden speld van HB-lid Rob PE1ITR

Nijmegen A35 heeft een zeer actieve VHF-contestgroep. De drijvende kracht in de groep is Wim Hofman PE1MMP.

Zowel technisch als organisatorisch is hij de voortrekker en hij heeft een enthousiaste groep mensen om zich heen verzameld. En dat al vele jaren!
Dat verdiende een passende blijk van waardering.

Daarom heeft het afdelingsbestuur de geëigende weg bewandeld om Wim op een mooie manier in het zonnetje te zetten. Zoals gebruikelijk wordt dan door iemand een mooie lofrede in elkaar gezet. Een resultaat van diverse bijdragen om recht te doen aan de imposante staat van dienst van Wim.

VHF-contestgroep

Maar hoe regel je het zo, dat Wim naar de afdelingsbijeenkomst komt zonder dat hij doorheeft dat hij de ster van de avond is? Er ontstond een sluw plan: een lezing over VHF-contesten, gegeven door de contestmanager in eigen persoon, die tevens HB-lid is. Rob Hardenberg PE1ITR was snel bereid om aan dit plan zijn medewerking te verlenen.

Lezing VHF-contesten

Wim PE1MMP legt het roverstation uit

15 december zou een mooie avond worden. Een lezing over VHF-contesten en alles wat daarbij komt kijken. Rob kan daar goed over vertellen. Uitgebreid kwamen allerlei aspecten aan de orde: wanneer is er activiteit in de contestperiode? Welke richting zitten de mooie DX-stations en wat is nu een ‘roving-station’. Daar kon Wim mooi op in haken, want het was zijn roving-station dat getoond werd. Maar toen trok Rob ineens zijn jasje aan met de HB-speld.

 

 

 

En voor Wim het wist was hij ineens het middelpunt van een geheel ander verhaal: zijn verhaal! En op dat moment kwam ook zijn XYL en familie binnen.
Wim kreeg waar hij recht op had: de gouden speld van de VERON voor zijn vele jaren met en in de VHF-contestgroep. Wim was zichtbaar vereerd en dankte iedereen van de contestgroep en de afdeling die dit mogelijk gemaakt hebben.

 

En er zijn bloemen voor de XYL