Bert Westerink, PA0LWJ, ontvangt de Gouden speld

Bert Westerink, PA0LWJ, ontvangt de Gouden speld

Uitreiking van de Gouden Speld door algemeen vicevoorzitter Guido van den Berg PA0GMM (rechts) aan Bert Westerink PA0LWJ  (foto: PA3BHN)

Nadat door de algemeen vicevoorzitter Guido van den Berg, PA0GMM met hulp van het bestuur van afdeling West-Friesland (A45), was vastgesteld dat Bert Westerink, PA0LWJ gedurende 16 jaar als afdelingsvoorzitter had gefungeerd, heeft het Hoofdbestuur besloten om Bert wegens zijn bijzondere verdiensten voor de afdeling de Gouden Speld toe te kennen.

Bert was voorzitter van de Noord-Hollandse afdeling West-Friesland van 2003 tot 2019. Hij heeft zich als voorzitter beschikbaar gesteld in een moeilijke tijd. Te weten, toen de afdeling nauwelijks nog functioneerde en “slapend” dreigde te worden. Bert heeft weer lezinggevers gezocht en gevonden. En hij heeft zich bezig gehouden met een zoektocht naar een andere locatie voor de afdelingsbijeenkomsten.

Ook heeft hij gestimuleerd dat een afdelingsstation werd ingericht en de afdeling mee ging doen met PACC- en PA-Beker-contest. Zelf heeft hij daarbij menige PACC-contest gedraaid. Mede door zijn toedoen ging het steeds beter met de afdeling. Uiteindelijk heeft de vorige afdelingssecretaris hem geholpen om de laatste -voor hem fysiek wat zwaardere- jaren ook nog vol te maken, met afdelingsactiviteiten in Hoorn, die zich inmiddels weer in een behoorlijke deelname mochten verheugen.

Op een feestelijke bijeenkomst van de afdeling op 21 januari 2020 werd door Guido van den Berg, PA0GMM, namens het Hoofdbestuur, aan Bert Westerink, PA0LWJ, in het bijzijn van zijn echtgenote en verdere familie, de Gouden Speld uitgereikt.