Gouden Speld voor Jos Kamer PA3AZX

Gouden Speld voor Jos Kamer PA3AZX

Op woensdag 26 november 2014 is aan Jos Kamer PA3AZX de Gouden Speld uitgereikt door Peter Zwamborn PE1GEX, lid van het Hoofdbestuur van de VERON.

Gouden Speld voor Jos Kamer PA3AZXDe uitreiking vond deze keer op een ongebruikelijke locatie plaats, namelijk op het QTH van PA0JMG, tijdens een meetsessie onder leiding van de jubilaris door het Agentschap Telecom in samenwerking met de VERON EMC-EMF Commissie. Deze veldsterkte metingen zijn noodzakelijk ter verificatie van de voorgestelde injectieniveaus voor een nieuwe generatie PLC modems die in het frequentiegebied van 30 – 200 MHz werken.

In deze “tijdelijke “ hoogfrequente omgeving reikte Peter Zwamborn de Gouden Speld uit aan de volledig verraste jubilaris. Voorgedragen en toegekend vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de radioamateurs bij opsporen en bestrijden van storing en meten en analyseren van elektromagnetische velden. Door zijn bemiddeling konden problemen bij storingsklachten van amateurs in goed overleg worden opgelost.

Gouden Speld voor Jos Kamer PA3AZXVoor de commissieleden gedurende 29 jaren een vraagbaak op het gebied van praktische meettechniek en storingzoeken geweest. Voor zover nog na te gaan was, is hij rond 1985 lid van de toenmalige Immuniteitscommissie geworden. Veel waardering is er voor zijn inzet aan de voorlichting van de leden en publicaties op het gebied van gezondheid en Elektromagnetische velden.

Op de onlangs gehouden vergadering van de EMC-EMF Commissie heeft Jos meegedeeld dat hij ingaande 1 november 2014 wilde stoppen met zijn lidmaatschap van de Commissie. Het bleek voor hem niet meer mogelijk zijn huidige functie bij de afdeling Toezicht van het Agentschap Telecom te combineren met het lidmaatschap.

De commissie is blij met de toekenning door het Hoofdbestuur en feliciteren PA3AZX van harte met deze welverdiende Gouden Speld.

Jan Janssen, PA0JMG
Voorzitter VERON EMC-EMF Commissie