Gouden Speld voor Eric-Jan Geertsen PA1EJ

Gouden Speld voor Eric-Jan PA1EJ

Peter Zwamborn PE1GEX spreekt links op de foto met rechts Eric-Jan Geertsen PA1EJ als gespannen toehoorder.

Tijdens de jaarlijkse barbecue van VERON-afdeling Leiden (A28) te Noordwijk, werd Hillegommer Eric-Jan Geertsen PA1EJ voor hem geheel onverwacht naar voren geroepen door het “toevallig” aanwezige Hoofdbestuurslid Peter Zwamborn PE1GEX.

Peter vertelde alle aanwezigen over de lange staat van dienst van Eric Jan als vrijwilliger.


Even concentratie met die scherpe speld.

Zo is hij lange tijd bestuurslid van VERON afdeling Leiden en lid van de VERON Commissie Gehandicapte Radioamateurs (CGR). En hij is actief als Rayon JOTA-JOTI Adviseur (RJJA) van de VERON en Scouting Nederland.

Ook buiten de radioamateur-gemeenschap is hij als vrijwilliger actief, waaronder als fotograaf voor de Bollenstreek Omroep en bij de EHBO-vereniging.

Naast al deze feiten was hij gezamenlijk met Jaap van Duin PA7DA en Roy Deurlo PE5DX van de partij om het speciale evenementen amateurstation PB6REM te activeren op het Platform Meetpost Noordwijk (REM-eiland) tijdens de afscheidstrip op 8 juni 2006.

Daarnaast is hij regelmatig actief voor en door het International Lighthouse and Lightship Weekend (ILLW) in Noordwijk. Meestal gehouden tijdens het 3e weekend van augustus.

Voor al deze feiten ontving hij namens het landelijk VERON hoofdbestuur de Gouden Speld.


Kersverse Gouden Speld drager Eric-Jan PA1EJ is er nog helemaal sprakeloos van.

Met dank aan Jaap PA7DA voor tekst en foto’s.