Tjeerd “Go(s)se” Gaasbeek (PA3GNZ) ontvangt gouden speld tijdens Dennenheul

Tjeerd "Go(s)se" Gaasbeek (PA3GNZ) ontvangt gouden speld tijdens DennenheulOp dit moment is het Dennenheul 2019 weekend in volle gang. Ieder jaar weer georganiseerd door de CGR (Commissie Gehandicapte Radioamateurs). Een gezellig weekend waar samenzijn en amateurradio centraal staan. Maar dit jaar bleek er een bijzondere verrassing geregeld te zijn. Tjeerd Gaasbeek (PA3GNZ) heeft namelijk de gouden speld mogen ontvangen uit handen van de algemeen voorzitter Remy Denker (PA0AGF) van de VERON. Deze speld krijgt hij voor zijn jaren lange inzet voor de CGR.

Wij willen Tjeerd graag van harte feliciteren met deze onderscheiding. En hem natuurlijk ook bedanken voor zijn vele jaren inzet voor onze vereniging. Wie trouwens denkt dat Tjeerd zich alleen met de CGR bezig houdt heeft het mis. Zijn Blog verteld over onder andere over zijn vuurtoren, 6 cm, ATV en WSPR ervaringen. Over zijn PACC activiteiten lees je op zijn website. En iets meer persoonlijke achtergrond is op zijn A29 afdelingspagina te lezen. Kortom, Tjeerd is een veelzijdig radioamateur.

Wat doet die CGR eigenlijk?

De CGR stelt dat het hebben van een handicap géén belemmering is voor het uitoefenen van de radiohobby. Ongeacht of je nu visueel, auditief of motorisch gehandicapt bent. Het begrip gehandicapte radioamateur (“handiham“) wordt op deze pagina wat uitvoeriger omschreven.

De leden van de CGR sporen belangstellende gehandicapte radioamateurs op. Ze leiden ze vervolgens op tot zendamateurs. En dat verzorgt eigenlijk als vanzelf een onderlinge band. Zo nodig doet men aanpassingen aan radiozend- en ontvangstapparatuur. Ook verstrekt de CGR daar voor in aanmerking komende gehandicapte radioamateurs apparatuur. Of men krijgt deze apparatuur in bruikleen.

De CGR geeft de mogelijkheid aangepast les te geven. Dit is specifiek voor gehandicapten die niet de mogelijkheid hebben een reguliere cursus te volgen. Deze opleiding kan worden geleverd op een DVD met eenvoudige leerstof. Wij adviseren om contact te zoeken met een VERON afdeling bij u in de buurt voor meer informatie.