RAC organiseert special event met World Amateur Radio Day

RAC organiseert special event met World Amateur Radio DayOp zaterdag 18 april 2020 organiseert  de RAC (Radio Amateurs of Canada) een speciaal evenement. Daarmee willen ze World Amateur Radio Day vieren. Elk jaar op 18 april herdenken radioamateurs wereldwijd de oprichting  van de International Amateur Radio Union (IARU) op 18 april 1925. World Amateur Radio Day is de dag waarop IARU-leden hun kwaliteiten aan het publiek kunnen tonen. En tevens wereldwijde vriendschap tussen amateurs over de hele wereld kunnen bevorderen.

Het thema van World Amateur Radio Day (WARD) is “De bijdrage van Amateur Radio aan de samenleving tonen” en dit is meer dan ooit relevant gezien de belangrijke rol die Amateur Radio zal spelen naarmate de huidige wereldwijde coronacrisis zich ontvouwt.

IARU-president Tim Ellam, VE6SH

IARU-president Tim Ellam, VE6SH stuurde het volgende bericht:

“Terwijl ik dit schrijf, zit de wereld midden in de COVID-19-crisis. Een paar weken geleden konden velen van ons zich de niveaus van isolatie waarmee we nu te maken hebben niet voorstellen. En ook niet de opoffering van velen in de frontlinie van de pandemie. Zoals we hebben gedaan in het verleden met uitdagingen voor onze samenleving, zal amateurradio een sleutelrol spelen bij het verbinden van mensen en het helpen van mensen die ondersteuning nodig hebben.

Omdat ik zelf 14 dagen in quarantaine ben geweest na terugkomst van een buitenlandse reis, ben ik geraakt door de vriendelijkheid van vreemden die me hielpen toen ik mijn huis niet kon verlaten. Het valt me ​​op dat radioamateurs, die zoveel geven in deze tijden van crisis, zich niet beperken tot assistentie via de ether. Radioamateurs zijn echte vrijwilligers. Daarom zou ik iedereen willen aanmoedigen om de gemeenschap voor zover mogelijk te helpen.

Mijn wens voor deze Wereld Amateur Radio Dag is dat iedereen veilig blijft. Ook dat iedereen het advies van medische professionals opvolgt. En dat u amateur-radio en uw vaardigheden gebruikt om ons door deze crisis heen te helpen. ”

Get on the Air on World Amateur Radio Day

De RAC (Radio Amateurs of Canada) heeft daarom besloten een nieuw evenement te houden: “Get on the Air on World Amateur Radio Day”. Daarmee moedigen ze zoveel mogelijk amateurs aan om actief te zijn en contact te maken met zoveel mogelijk RAC-stations.

Officiële RAC-stations zullen in heel Canada actief zijn van 1200Z tot 2359Z op 18 april.

De roepnamen van de officiële RAC-stations zijn:

VA2RAC, VA3RAC, VE1RAC, VE4RAC, VE5RAC, VE6RAC, VE7RAC, VE8RAC, VE9RAC, VO1RAC, VO2RAC, VY0RAC, VY1RAC en VY2RAC.

Degenen die verbinding maken met één of meer van deze stations komen in aanmerking voor een speciaal award. Daarin wordt hun deelname aan RAC’s Get on the Air on World Amateur Radio Day Event vermeld.

Opmerking:

Vanaf 1800Z zal VA3RAC actief zijn in de Ontario QSO Party en de contestgegevens uitwisselen. Stations die na 1800Z contact opnemen met VA3RAC worden aangemoedigd om ook contestgegevens uit te wisselen (staat / provincie / land of provincie Ontario).

Meer informatie over Wereld Amateur Radio Dag en het speciale evenement hier.

Glenn MacDonell, VE3XRA – President van de radioamateurs van Canada