Nieuwe TQSL-versie 2.5.2 met LoTW verbeteringen

TrustedQSLDe nieuwste versie van TrustedQSL (TQSL) versie 2.5.2 biedt verbeterde Logbook of The World (LoTW) ondersteuning.  Met name voor de ondersteuning van verschillende operating locaties.  Ook detecteert het systeem nu uploads met onjuiste locatiegegevens. De belangrijkste nieuwe functie in TQSL 2.5.2 is de ondersteuning van logboekprogramma’s in combinatie met TQSL  om onjuiste uploads van QSO’s te vermijden.

Rover

Ook is er een mechanisme om logs van ‘rover’ stations gemakkelijk te kunnen uploaden. Voorheen moesten rovers elke locatie identificeren als een afzonderlijke locatie in TQSL.  Met de nieuwste versie van TQSL verloopt dit veel soepeler door gebruik te maken van informatie uit het logboekprogramma.

Rover

Rovers zijn in Noord-Amerikaanse VHF-contests stations die van de ene Maidenhead-gridlocator naar de andere reizen.

TrustedQSL

Bij ondertekening van een QSO met TrustedQSL start er een vergelijking. Callsign, DXCC-entiteit, gridsquare, locatiedetails, TQSL station-locatie en TQSL callsign-certificaat  worden vergeleken met de details in het logboek. Als de Amerikaanse staat en stationslocatie in een log niet overeenkomen zal TQSL 2.5.2 het QSO weigeren. Ook fouten waarbij een verkeerde locatie is gekozen.

Veranderingen in logboekprogramma’s

Veel logboekprogramma’s hebben een aanpassing van de locatie velden nodig. TQSL gebruikt nu velden additionele velden. Zodra een logboekprogramma de velden MY_STATE, MY_DXCC, MY_CQ_ZONE, etc. op de juiste wijze gebruikt valideert TQSL het log. Momenteel gebruikt Cabrillo het CALLSIGN-veld ter controle van de juiste roepnaam.

TQSL preferences

TrustedQSLOptioneel kan een station dat zich verplaatst (meerdere gridsquares) ervoor kiezen om TQSL te laten aannemen dat het logboek correct is. Wanneer callsign of QTH in het logboek wordt aangeleverd zal TQSL de details bij de upload automatisch bijwerken.

Selecteer “Override Station Location with QTH-details from your log” op de Preferences pagina “Log Handling” in TQSL om deze functie in te schakelen.

Deze release bevat ook een update van het meest recente TQSL-configuratiebestand.

Dankzij Rick Murphy K1MU