Hoe te beginnen met software ontwikkelen: Videopresentatie door Heather Lomond, M0HMO

Op 10 januari 2022 geeft Heather Lomond, M0HMO, een presentatie getiteld: “Hoe te beginnen met software ontwikkelen en waartoe het kan leiden.”

Heather’s presentatie

Alles wat je nodig hebt om met softwarebouw te beginnen is een personal computer (Windows, Linux, Mac – ze voldoen allemaal) en wat vrije tijd. Maar als je een ‘ding’ wilt maken, ook wat kleingeld.

Hoe te beginnen met software ontwikkelen: gratis ontwikkelprogramma’s

Er zijn drie eenvoudige en vrijwel gratis routes om je eigen programma’s te schrijven: ontwikkel programma’s die op je PC draaien met behulp van de gratis Qt-omgeving; schrijf programma’s die op een van de Arduino-boards (€4 uit China plus een USB-kabel) draaien met behulp van de gratis Arduino-applicatie; of ga voor de middenweg met een Raspberry PI (rond €50) en een wi-fi verbinding.

Heather neemt je mee door de setup voor elk van deze applicaties. Ook laat ze zien hoe gemakkelijk het is om van het knipperen van een LED via het ontwikkelen van een ATV ontvanger tot een volledig uitgeruste Windows PC applicatie te komen. Bijvoorbeeld haar Mapper inzending in de RSGB bouwwedstrijd.

Over Heather

“Sinds ik in 1982 mijn eerste computer maakte, heb ik ervan genoten om met computers en elektronica te spelen. Ik heb het grootste deel van mijn carrière over de hele wereld gereisd om problemen van klanten met hun software- of hardwareprojecten op te lossen. Totdat ik in 2016 met pensioen ging zodat ik thuis kon blijven om problemen met mijn eigen software- en hardwareprojecten op te lossen. Amateurradio ontdekte ik in 2012. Maar ik kom vrijwel nooit in de lucht omdat ik altijd te druk ben met het maken van dingen zodat ik in de lucht kan komen.

Ik ben geïnteresseerd in alles, van het ontwerpen van quantumcomputerprogramma’s tot PIC-programmering, oldtimers, alles wat met ruimtevaart of astronomie te maken heeft en elk aspect van radio van DC tot licht, vooral als er een SDR in zit.”

Live kijken

De webinars van Tonight@8 worden gratis live gestreamd op het YouTube-kanaal van de RSGB en op het speciale BATC-kanaal, zodat u de presentaties kunt bekijken en online vragen kunt stellen.

Lees meer

https://www.arduino.cc

https://www.raspberrypi.org

https://www.qt.io

https://github.com/

Bron: RSGB