HF Managers Handbook V9.0

IARU regio 1 HF Managers Handbook V9.0De 9e editie van het handboek van de HF-manager is nu beschikbaar voor download op https://iaru-r1.org/index.php/downloads/func-startdown/1003/.

Deze nieuwe editie bevat voornamelijk wijzigingen die zijn overeengekomen tijdens de IARU Region 1 conferentie in Cavtat in 2008, IARU Region 1 conferentie in Sun City, 2014 IARU Region 1 Conference in Varna, IARU Region 1 Interim Meeting Vienna 2016 en IARU Region 1 Conference in Landshut 2017. In vergelijking met oudere edities is de structuur van de hoofdstukken herzien om de inhoud toegankelijker te maken voor geïnteresseerde lezers.

Het handboek van de HF-manager is in de eerste plaats bedoeld als leidraad voor HF-managers. In sommige gevallen kunt u het nieuwe handboek ook als naslagwerk gebruiken. En het zou ook lidverenigingen moeten helpen die hun eigen HF-comité willen starten. Daarom bevat dit boek enkele historische artikelen ten gunste van nieuwe vertegenwoordigers van de HF-commissie, die misschien niet altijd weten wat er in het verleden is gebeurd.

Pdf-icoonHoofdstuk 1 geeft een idee van wat de IARU HF-commissie is. Hoofdstuk 2 geeft een overzicht van aanbevelingen die gericht zijn op HF-operaties – inclusief die voor dagelijks gebruik. Zie hoofdstuk 3 voor het huidige bandplan. Zie hoofdstuk 4 voor technische normen. In hoofdstuk 5 vindt u aanvullende documenten die niet in de andere categorieën passen. En hoofdstuk 6 geeft een overzicht van de wijzigingen aan eerdere edities.

Een aantal hoofdstukken is ook overgebracht naar de hoofdregio Regio 1 op iaru-r1.org. Ook vindt u enkele links naar externe websites, namelijk die van de ITU.

De nauwkeurigheid van dit boek hangt voor een groot deel af van JOU – de gebruiker van het boek. Als u iets verkeerd vindt, of als u vindt dat iets moet worden toegevoegd of veranderd, vertel het mij dan. Eventuele ideeën voor uitbreidingen of correcties worden op prijs gesteld.

73 Tom Kamp DF5JL
Voorzitter van de HF commissie (C4), df5jl@darc.de