Aanvragen award van EUDXF-activiteitenmaand

EUDXF-activiteitenmaandDit Award kan worden verkregen door radiocontacten te maken met de verschillende 36EUDXF stations die actief waren in een aantal landen tijdens de EUDXF-activiteitenmaand van november 2022. Aanvragen voor het Award kunnen vóór 1 januari 2023 worden verzonden naar PA1AW.

EUDXF

De European DX Foundation (EUDXF) is de eerste en enige geheel Europese Stichting die DX-activiteiten ondersteunt. Het werd in 1986 opgericht als non-profitorganisatie in de Duitse stad Bad Bentheim door ervaren DX-ers.
Het doel is om DX-ers en expedities te ondersteunen (bijv. financiële ondersteuning of printen van QSL-kaarten) om de DX-gemeenschap in Europa een eerlijk aandeel in hun werk te geven. In de afgelopen tien jaar heeft de European DX Foundation veel bekende DX-ers en DX-pedities gesponsord.

Leden van EUDXF leveren ook apparatuur aan radioamateurs actief in zeldzame DX-landen die hun eigen apparatuur niet kunnen aankopen.

Tot slot, elk bedrag helpt. Het lidmaatschap is 25 euro per jaar.

36EUDXF Award

EUDXF-activiteitenmaandDe speciale 36EUDXF Award die beschikbaar komt kan worden verkregen door contacten te maken met de verschillende 36EUDXF-stations die actief zijn in een aantal landen tijdens de EUDXF-activiteitenmaand (november 2022).
Bovendien komt de Award beschikbaar in vier verschillende klassen:

  • Brons: 10 QSO’s met minimaal 3 speciale 36EUDXF stations uit minimaal 3 verschillende landen.
  • Zilver: 20 QSO’s met minimaal 5 verschillende 36EUDXF stations uit minimaal 4 verschillende landen.
  • Goud: 30 QSO’s met minimaal 8 verschillende 36EUDXF stations uit minimaal 5 verschillende landen.
  • Platina: 30 QSO’s met alle geactiveerde min één 36EUDXF-stations. (Er moet ten minste één QSO zijn gemaakt met elk 36EUDXF-station minus één geactiveerd in 2022.)

Samengevat houd er rekening mee dat het werken of horen van hetzelfde station op dezelfde band in dezelfde mode slechts meetelt voor 1 QSO voor de Award. Elke andere combinatie telt als een geldig QSO.

Digitaal en/of gedrukt

De Award zal gratis beschikbaar zijn in digitaal formaat. Ook is er een gedrukt Award beschikbaar tegen een kostprijs van 10 Euro/Dollar.

Geldige stations voor de Award zijn:
DQ36EUDXF – OO36EUDXF – PA36EUDXF – PB36EUDXF – PC36EUDXF – PD36EUDXF – PE36EUDXF – PF36EUDXF – PG36EUDXF – PH36EUDXF – PI36EUDXF – TM36EUDX – UE36EUF en VK36EUDXF

Met dank aan Ronny ON6CQ