Ruim 900 verbindingen van Norfolk radioamateurs op Marconi Day

Norfolk Marcony Day verbindingenNorfolk radioamateurs maakten ruim 900 verbindingen op International Marconi Day. Op zaterdag 24 april 2021, de Internationale Marconidag stonden uiteindelijk 923 qso’s met amateurs uit 71 landen in het log. De Norfolk Amateur Radio Club (NARC) herdenkt Caister’s originele Marconi Wireless Station uit 1900. Het station was gevestigd in een huis in de High Street in Caister-on-Sea, bekend als Pretoria Villa. Het was bedoeld voor communicatie met schepen op de Noordzee en het Cross Sands-lichtschip.

Norfolk Amateur Radio Club

NARC opereert normaal gesproken vanuit Caister Lifeboat. Maar vanwege de Covid-beperkingen opereerden de amateurs dit jaar vanuit hun eigen huis. Met de roepnaam GB0CMS werkten ze 24 uur lag in CW, SSB en digitale modi (FT8). Daarbij maakten ze contacten met andere radioamateurs in het VK, Europa, Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Opmerkelijk waren contacten met Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, Ecuador, Dominicaanse Republiek, Panama, de Falklandeilanden en Indonesië.

International Marconi Day

Op de zaterdag het dichtst bij de verjaardag van Guglielmo Marconi zenden over de hele wereld stations vanuit locaties met historische links naar het werk van de uitvinder. Dat zijn onder andere Poldhu in Engeland; Cape Cod Massachusetts; Glace Bay, Nova Scotia; Villa Griffone, Bologna, Italië en vele anderen. NARC’s PR-man Steve Nichols G0KYA, die het evenement voor de club organiseerde, zei: “Het evenement van vorig jaar werd geannuleerd vanwege COVID. Dus we waren vastbesloten om dit jaar wel een station op te zetten om de verjaardag van Marconi te herdenken. Iedereen trok alle registers open. Daarom konden we de hele nacht doorgaan. Chris G0DWV begon met 300 qso’s om ons op weg te helpen.”

Verder deden mee Tony G0OOR, Gordon G3PXT, Malcolm, G3PDH, Roger G3LDI, Jim G3YLA, Steve G0KYA, Phil G4LPP en Andy M0NKR. ‘De QSO-aantallen waren hoog, maar namen af ​​naarmate de dag vorderde, zoals je zou verwachten,’ zei Steve. “Ik ontving zelfs een e-mail van John G7MAR/MM op het cruiseschip Crystal Serenity, een paar mijl voor de kust van Singapore. John hoorde ons, maar kwam er helaas niet doorheen. Ik denk dat iedereen zich enorm heeft ingespannen en het was leuk om Internationale Marconi-dag te steunen, zelfs als we niet vanuit Caister konden opereren – hopelijk zijn we volgend jaar terug,” zei Steve. De Norfolk radioamateurs kijken met ruim 900 verbindingen op International Marconi Day terug op een geslaagde dag.

Bron: southgatearc.org
Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ