IARU HF Championship 2018 resultaten

IARU HF Championship 2018 resultatenDe IARU HF Championship contest is een van de meest populaire contesten van het jaar. Maar één keer in de vier jaar is het extra uitdagend door de (WRTC) World Radiosport Team Championship.  Welke in hetzelfde weekend wordt gehouden. De WRTC is voor de achtste keer gehouden, en deze keer vanuit Duitsland. De organisatie zag een toename van 23% van ingestuurde log files. Met 4946 de op twee na hoogste aantal logs in de geschiedenis van deze contest.

De omstandigheden waren redelijk. De propagatie tijdens de zomer vormt in het noordelijk halfrond altijd een uitdaging. Maar met een kleine aanpassing in de verwachtingen en wat geduld waren er toch interessante verbindingen te maken.

Headquarters en IARU HF Championship stations

De rivaliteit tussen de organisaties van Frankrijk, Duitsland en Spanje ging ook dit jaar weer door. Deze drie ploegen eindigde wederom in de top van het klassement. TM0HQ (REF, Frankrijk) wint deze keer met DA0HQ op de tweede plaats. EF4HQ (URE, Spanje) eindigde dit jaar op de derde plaats.

Radioamateurs contesten voor hun plezier

Soms kan het leuk zijn om eens iets heel anders te doen. Gewoon iets buiten de normale routine of gewoon omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft. Sommigen gebruiken een contest alleen om zijn of haar operating skills te verbeteren.

World Radiosport Team Championship

De achtste WRTC werd dit jaar gehouden in de omgeving van Wittenberg (D). Met 63 teams van twee personen die het tegen elkaar opnamen. WRTC teams opereren volgens een speciale twee-operator, twee transceiver regels waardoor WRTC teams officieel niet mee kunnen doen met de IARU HF Championship. Maar iedereen die propagatie had richting Duitsland kon de low power stations over de hele band horen.

Volgend jaar weer

Zet de komende IARU HF Championship alvast in uw agenda voor weer een leuk weekend 13 – 14 Juli 2019. Het leukste aan deze contest is dat iedereen, iedereen mag werken met heel veel activiteit vanuit de hele wereld. Zonnevlekken of niet, de banden zijn goed gevuld.

Het volledig verslag en resultaten van de IARU HF contest zijn te lezen op de website van de ARRL.