OT23WARD: speciale roepnaam t.g.v. World Amateur Radio Day

UBA-logoTer gelegenheid van de World Amateur Radio Day (WARD) brengt de Belgische radioamateurvereniging UBA gedurende de hele maand april 2023 de bijzondere roepnaam OT23WARD in de lucht.

World Amateur Radio Day is elk jaar op 18 april. Het was op deze dag in 1925 dat de IARU in Parijs werd opgericht. Mede-oprichter van de American Radio Relay League,  Hiram Percy Maxim, was de eerste voorzitter.

Human Security for All (HS4A) zal dit jaar het thema zal zijn van de WARD.

Special event station OT23WARD

Speciale evenementenstations zullen vanuit de hele wereld actief zijn om de aandacht te vestigen op de HS4A-campagne. Het United Nations Trust Fund for Human Security omschrijft ‘menselijke veiligheid’ als “een krachtiger, duurzamere benadering van de moeilijkste tekorten op het gebied van vrede en ontwikkeling”, zoals armoede, oorlog en natuurrampen.

certificaat OT23WARDWorld Amateur Radio Day is geen wedstrijd, maar eerder een gelegenheid om te praten over de waarde van amateurradio voor het grote publiek en onze collega-radioamateurs.

Ter gelegenheid van deze dag brengt de UBA gedurende de hele maand april 2023 de bijzondere roepnaam OT23WARD in de lucht. Een gratis herdenkingsdiploma zal beschikbaar zijn. Iedereen die de bijzondere roepnaam OT23WARD weet te werken in vijf verschillende band/mode-slots kan zich aanmelden via deze link.

QSL-info

  1. eQSL (als je in het logboek staat, wordt automatisch een eQSL verstrekt)
  2. Bureau QSL-kaarten: alleen door gebruik te maken van het OQRS-systeem van Clublog.
    Stuur je eigen kaart NIET via het bureau: er komt geen antwoord. Gebruik in plaats daarvan de OQRS-tool van Clublog!
    Let op: om je QSL te halen moet je voor eind 2023 gebruik maken van het OQRS-systeem.

Geen QSL via: direct, LoTW en e-mail

 

Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ)