Morse Academy op SS Rotterdam in 2021 weer van start

Edward Neef, voorzitter van het bestuur PI4HAL, kondigde aan dat de Morse Academy op de SS Rotterdam waarschijnlijk weer na de zomer van 2021 van start gaat. Maar ook nu bestaan er mogelijkheden voor een morsetraining. Zo biedt Hans PA3GXB bijvoorbeeld een morsecursus aan via de 2m-repeater van Rotterdam. Deze training is echter ook wereldwijd te volgen via de webSDR van Delft.

Morse Academy van PI4Hal

De eerste Morse Academy die dit jaar bij PI4HAL, het radioamateurstation op de SS Rotterdam, zou beginnen, gaat volgend jaar alsnog van start. Dat maakte Edward Neef, voorzitter van het bestuur PI4HAL, bekend in de maandelijkse nieuwsbrief.

De bedoeling is om in de zomer van 2021 met de eerste module te beginnen. Het bestuur verwacht dat er tegen die tijd grote vorderingen zijn met een coronavaccin. Volgens Neef stond het bestuur, zeker gezien de situatie rond corona, voor een groot dilemma. “Centraal stond dat als we doorgaan dit alleen kan met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften. Het bestuur wil en kan niet verantwoordelijk zijn voor ieders gezondheid, dus bij twijfel gebeurt er niets,” zo stelt hij in de nieuwsbrief.

Intussen gaat het bestuur ook bekijken of het haalbaar is om op korte termijn alvast digitaal te starten.

Morsecursus Rotterdam op de 2m-band

Hans van de Pennen (PA3GXB) verzorgt al geruime tijd een morsetraining. Zowel beginners als gevorderden kunnen aansluiten.

De uitzendingen vinden plaats via de 2m-repeater van Rotterdam, PI3RTD. Buiten Rotterdam kun je meeluisteren via de webSDR-Delft. Die werkt overigens het beste op een Firefox-browser.

De training begint steeds op maandagavond om 19.25 uur met in- en aanmelden en vanaf 19.30 met de feitelijke training. De training zelf is onderverdeeld in drie delen van een half uur. Dat zijn herintreders, beginners en gevorderden. De uitzending duurt tot circa 21:00 uur.

Volgens Van der Pennen ligt alles nog niet helemaal vast. “Voortschrijdend inzicht of advies van de deelnemers kan mij doen besluiten om in de tijden en wijze van uitzending veranderingen aan te brengen.”

Iedere CW-geïnteresseerde kan meedoen. Voor meer informatie en een trainingsoverzicht verwijzen we naar de PI4HAL-nieuwsbrief: Nieuwsbrief PI4HAL November 2020

 

Met dank aan Lisa Mooijman, eindredacteur Electron, voor de tekst van dit artikel.