HAM RADIO Friedrichshafen 23 – 25 juni 2023

HAM RADIO Friedrichshafen 2023HAM RADIO Friedrichshafen, Europa’s belangrijkste vakbeurs voor radioamateurs, is dit jaar van 23 tot 25 juni.

HAM RADIO is een plaats waar radioliefhebbers elkaar ontmoeten en informatie en ervaringen uitwisselen. Als een van de grootste amateurradiobeurzen ter wereld trekt HAM RADIO exposanten en bezoekers uit meer dan 50 landen naar Friedrichshafen aan de Bodensee.

HAM RADIO Friedrichshafen 2023

Een bijzonder kenmerk van HAM RADIO is de combinatie van commerciële exposanten, wereldwijd genetwerkte verenigingen en Europa’s grootste radiovlooienmarkt met meer dan 300 deelnemers uit 25 landen.

Natuurlijk biedt HAM RADIO weer presentaties over tal van onderwerpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bouw van magnetic loop-antennes, software defined radio (SDR), het beschermen van radioapparatuur tegen blikseminslag, maar bijvoorbeeld ook aan ervaringen met de geostationaire amateursatelliet QO100.

Van radioamateur tot ingenieur

HAM RADIO zal ook dit jaar de nadruk leggen op vroeg wetenschappelijk onderwijs. Van het leren seinen van je eigen naam in morsecode tot de uitdaging van lastige technische quizvragen en telecommunicatie-experimenten. De jongsten onder de radioamateurs zullen zich tijdens het Ham Camp en de Ham Rally kunnen uitleven in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). De seminars voor leraren leveren nieuwe inspiratie voor onderwijsmethoden met de nadruk op elektronica en computerwetenschappen.

Voor het eerst dit jaar organiseert HAM RADIO ook een zogenaamde carrièredag. Voor degenen die zich reeds in de materie hebben verdiept en weten welke richting zij beroepsmatig willen inslaan, biedt de carrièredag voor het eerst veel informatie over opleidingen, beroepskeuzes en carrièremogelijkheden in de technologie- en communicatiesector.

Buitenactiviteiten

Voor de bezoekers van HAM RADIO zijn er ook tal van buitenactiviteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan direct radiocontact vanuit een vliegende Zeppelin en de lancering van een stratosfeerballon.

Tickets en openingstijden

HAM RADIO vindt plaats van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni 2023 en is voor het publiek geopend van 9:00 tot 18:00 uur op vrijdag en zaterdag en van 9:00 tot 15:00 uur op zondag. De dagkaart is online verkrijgbaar voor €13,-. Bekijk de details op de volgende webpagina: openingsuren en prijzen.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op: https://www.hamradio-friedrichshafen.de/