45e Ham Radio Friedrichshafen in juni 2021

 

45e Ham Radio FriedrichshafenDe 45e Ham Radio in Friedrichshafen, Europa’s belangrijkste vakbeurs voor amateurradio, is voorlopig aangekondigd voor 25 tot 27 juni 2021. De organisatoren van Europa’s internationale amateurradiotentoonstelling Ham Radio in Friedrichshafen uitten onlangs hun optimisme over het feit dat de 45e editie, gesponsord door de Deutscher Amateur Radio Club (DARC), toch door kan gaan. Ham Radio in Friedrichshafen kon vorig jaar niet plaatsvinden vanwege de pandemie. Toen was er een Ham Radio Online.

 

Situatie nauwlettend in de gaten houden

“We houden de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten”, aldus een bericht van Klaus Wellmann, CEO van Friedrichshafen Fairgrounds. Op dit moment gaan de organisatoren ervan uit dat de Ham Radio kan doorgaan volgens een uitgebreid en beproefd veiligheids- en hygiëneconcept. Ook kijken ze er naar uit om iedereen terug te zien tijdens Europa’s belangrijkste vakbeurs voor amateurradio.

Platform voor uitwisseling

Ham Radio in Friedrichshafen dient als een platform, waar radioliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Als één van de grootste amateurradiotentoonstellingen ter wereld, naast de Hamvention in Ohio en de Ham Fair in Tokio, trekt Ham Radio in Friedrichshafen exposanten en bezoekers aan uit meer dan 52 landen over de hele wereld.

Tal van exposanten

Een bijzonder kenmerk van Ham Radio in Friedrichshafen is de combinatie van commerciële exposanten, wereldwijde verenigingen en tevens Europa’s grootste radiorommelmarkt met meer dan 300 deelnemers uit 16 landen.

Dit jaar presenteert de Ham Radio evenzeer een breed scala aan meetinstrumenten, antennes en elektrotechnische apparatuur. Het evenement verschilt echter van de voorgaande jaren. Zo zijn er minder aantal live-presentaties. Tickets kunnen alleen online worden gekocht. De 45e Ham Radio in Friedrichshafen is zo ’s werelds eerste amateurradiotentoonstelling sinds het begin van de pandemie.

bron: https://www.hamradio-friedrichshafen.com/ham-radio-sends-a-clear-signal

Met dank aan Ronny Plovie, ON5CQ