HAM RADIOnline programma gepubliceerd

HAM RADIOnline programmaWe meldden al eerder dat de HAM Radio beurs van Friedrichshafen dit jaar niet doorgaat. In plaats daarvan organiseert de DARC “HAM RADIOnline”, waarvan nu het programma is gepubliceerd. De DARC presenteert daarmee van vrijdag 26 tot zondag 29 juni een gevarieerd programma. Thema’s rond amateurradio, zendtechnologie en bedieningsmogelijkheden, gespreksrondes evenals de uitreiking van onderscheidingen en prijzen komen aan de orde. DARC e.V. presenteert dit programma op het internet onder de titel “HAM RADIOnline”.

SDR Academy in de lead

HAM RADIOnline programmaHet team van Software Defined Radio Academy en het Videoteam Faszination Amateurfunk hebben de leiding. Ofschoon het programma nu is gepubliceerd wordt er nog voortdurend aan geschaafd. Er kan dus nog iets aan veranderen. Het programma is zoals gezegd zeer gevarieerd. Bijvoorbeeld maken ze verbinding via QO-100 met Antarctica onder het kopje “Interview unter dem Turm”. Ook komen de eerste uitkomsten van het ENAMS-onderzoek naar man-made noise aan de orde. Daarnaast zijn er ook lezingen voor beginners. Zo zijn er wel drie lezingen over QRV worden op QO-100, inclusief bouwaanwijzingen. Voor de liefhebbers zijn er lezingen over de Arduino SDR-shield, het gebruik van de Pluto SDR in HAMNET en nog veel meer over SDR.

Online tentoonstelling

Een belangrijk onderdeel van de HAM RADIO beurs is de tentoonstelling van fabrikanten en verkopers. Daar worden gewoonlijk de nieuwtjes op het gebied van amateurradio en radiotechnologie getoond. Dit jaar organiseert de Messe Friedrichshafen een virtuele beurs online. Hier is plaats voor nieuwtjes, produkten en diensten, die anders op de beurs te zien zijn.

45ste HAM RADIO in 2021

De 45ste editie van HAM RADIO is verplaatst naar 25-27 juni 2021. Die is dan weer in de Messe Friedrichshafen. Tenslotte is dit een van de grote beurzen voor radioamateurs, naast Dayton, Ohio en Tokyo, Japan. De mix van commerciële exposanten, de grootste vlooienmarkt van Europa en de wereldwijde netwerken van bezoekers is wat deze beurs zo uniek maakt. Laten we hopen dat COVID-19 dan niet opnieuw roet in het eten gooit.

 

Bron: DARC

HAM RADIOnline programma