Zendamateur stoort frequentie luchtvaart

Zendamateur stoort frequentie luchtvaart: voorwaardelijke boete

PR is en blijft noodzakelijk, zo blijkt maar weer als je onderstaande berichtgeving leest in “De Woudklank“, ons weekblad in de gemeente Opsterland.

Het onderstaande stuk is geschreven door een rechtbank journalist en dus niet door Meintje Haringsma doch alleen door hem geplaatst in de Woudklank.

 

LEEUWARDEN/BEETSTERZWAAG – Het gebeurt tegenwoordig zelden dat etherpiraten zich voor de rechter moeten verantwoorden. De boetes zijn sinds enkele jaren zo hoog -tot een maximum van 45.000 euro- dat de zendamateurs het wel uit hun hoofd laten om het risico te lopen ontdekt te worden door de opsporingsambtenaar van het Agentschap Telecom.

Een 24-jarige inwoner van Beetsterzwaag was maandag de uitzondering op de regel. Hij moest zich bij economisch politierechter Bauke Jansen melden omdat hij illegale uitzendingen had verzorgd. Lees verder op deze website…

Een reactie is gegeven door Ruud van Steenis die gemachtigd zendamateur is.

 

Ruud van Steenis laat in een ingezonden brief weten dat hij het niet eens is met het artikel over de zendamateur in de Woudklank van vorige week. Hij schrijft: ‘Ik heb mij (en met mij waarschijnlijk vele anderen) nogal gestoord aan de kop: “Zendamateur stoort frequentie luchtvaart: voorwaardelijke boete”, in ‘De Woudklank’ van woensdag 15 april. Een “zendamateur” is namelijk iemand die na een grondige studie van techniek en regelgeving, na het slagen voor een examen een amateur-licentie behaalt, waarna deze persoon met kennis van zaken gebruik mag maken van de door de radiocontroledienst toegewezen radiofrequenties. Lees verder op deze website…

 

Onze VERON afdeling heeft ook nog eens contact opgenomen met de redactie van de Woudklank, onze lokale krant. In een komende uitgave zal alles rechtgezet worden.