VERON oplossing DGPS problematiek

De VERON komt met een voorstel tot oplossing DGPS problematiek

Geachte heer Van Duyvenvoorde,

In uw brief van 16 juli jl. met bovengenoemd kenmerk, verzoekt u de VERON om een reactie op uw zienswijze met betrekking tot de Beleidsnotitie vergunningen voor onbemand frequentiegebruik. Hierbij doen wij u deze reactie toekomen.

Uw toelichting op de beleidsnotitie was voor de VERON aanleiding om de gevolgen van het gedeelde frequentiegebruik tussen de amateurdienst en DGPS-stations in de frequentieband 438 – 440 MHz nader te beschouwen.

De VERON wil graag een bijdrage leveren bij het zoeken naar een oplossing voor zowel de nationale als ook de internationale problemen, die uit de huidige frequentieallocatie in genoemd  bandsegment voortvloeien.

Zij wil dat graag doen in de vorm van een voorstel dat u in de bijlage aantreft.

Volledigheidshalve laten wij u ter informatie weten dat de VERON een gelijkluidend voorstel aan DGET heeft gedaan, als bijdrage in de recent gehouden consultatie op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Nationale Frequentieplan 2005.

De VERON stelt een gedachtewisseling met het Agentschap Telecom over dit voorstel in het eerstvolgende amateuroverleg van 7 oktober a.s. bijzonder op prijs.

Namens het hoofdbestuur van de VERON,

K. Wilmink,

Algemeen Secretaris.

Met deze link opent u het volledige schrijven naar het Directoraat-Generaal voor Energie en Telecom (DGET) waarin een voorstel in detail is uitgewerkt om tot een oplossing te komen voor het DGPS probleem op de 70 cm amateurband.