KNH-ronde viert tweeduizendste uitzending

Logo VERON afdeling SchagenOp 21 april aanstaande is de tweeduizendste uitzending van de KNH-ronde. Deze ronde bestaat inmiddels ongeveer 40 jaar. Iedere zondag start de ronde om 11:00 uur op 145,225 MHz.

Veel radioamateurs uit de gehele Kop van Noord-Holland nemen deel aan de KNH-ronde. Daarbij zijn zowel leden van de VERON als van de VRZA, maar ook niet-georganiseerden.

KNH-ronde al jaren een begrip in de regio

De KNH-ronde is een begrip onder radioamateurs in de regio en draagt in belangrijke mate bij aan de onderlinge contacten. De ronde kan bijvoorbeeld gebruikt worden om hulp te zoeken of om een evenement aan te kondigen. Gewoon lekker bijpraten over de radiohobby kan natuurlijk ook…

In het verleden leidde dezelfde radioamateur lange tijd de ronde. De laatste jaren gebeurt dat bij toerbeurt door verschillende rondeleiders.

Sinds enige tijd is de organisatie van de ronde in handen van de afdeling Schagen van de VERON.

Ter gelegenheid van de tweeduizendste ronde is er op 21 april aanstaande een feestelijke bijeenkomst in de clublocatie. Dat is in de aula van het gebouw van het Regius College aan de Emmalaan te Schagen. Deze bijeenkomst begint om 10:00 uur en is om ongeveer 14:00 uur afgelopen.