Certificatenprogramma AMSAT voor 50-jarig jubileum

50-anniversaryAMSAT heeft een certificatenprogramma bekendgemaakt voor het 50-jarig jubileum. Dit is het AMSAT 50th Anniversary Awards Program.

De “Radio Amateur Satellite Corporation”, zoals AMSAT officieel heet, is op 3 maart 1969 opgericht. Dit jaar vieren ze dus het 50-jarig jubileum. AMSAT heeft tot nu toe twintig satellieten met succes ontworpen en gebouwd. Daarnaast zijn deze satellieten ook in een baan om de aarde gebracht.

In 2019 zijn satelliet- en HF-QSO’s goed voor het behalen van drie verschillende certificaten:

  • 50th Anniversary AMSAT OSCAR Satellite Communications Achievement Award.
  • 50th Anniversary AMSAT Satellite Friends of 50 Award.
  • AMSAT on HF 50th Anniversary Award.

We zetten de voorwaarden voor het behalen van deze certificaten even op een rij.

50th Anniversary AMSAT OSCAR Satellite Communications Achievement Award

De oplage van dit certificaat is beperkt. Daarnaast ondertekent de oprichter van AMSAT, Perry Klein W3PK, het certificaat met de hand. Dus dat maakt het tot een echt collector’s item.

De eerste 20 kandidaten die 20 bevestigde verbindingen insturen, die worden goedgekeurd, ontvangen het certificaat. Zo’n goedgekeurde verbinding heeft een aantal kenmerken. Ten eerste is het een verbinding met een ander station via een amateursatelliet. Ten tweede dient dat andere station zich in een Amerikaanse staat te bevinden. Maar een Canadees roeplettergebied of een DXCC-entiteit wordt ook geaccepteerd.  En ieder station mag slechts éénmaal gewerkt worden.

50th Anniversary AMSAT Satellite Friends of 50 Award

Om dit certificaat te behalen, zijn 50 in 2019 via een amateursatelliet gemaakte verbindingen nodig. Deze 50 verbindingen moeten op 50 verschillende dagen zijn gemaakt. Het is niet nodig om steeds vanaf dezelfde locatie te werken. Wel is het nodig dat de eigen roepletters voorkomen in de gebruikte roepnaam. Bijvoorbeeld: KK5DO, KK5DO/MM of KK5DO/VE5.

AMSAT on HF 50th Anniversary Award

Om dit certificaat te behalen, moet men tenminste één AMSAT-lid op iedere HF-band werken in 2019. Iedere mode is toegestaan. Behalve het basisniveau, kent dit certificaat nog extra niveau’s. Het aantal AMSAT-leden waarmee een verbinding gemaakt is, bepaalt de te behalen extra niveaus.

Meer informatie kunt u vinden op de website van AMSAT.