RF-webinar: lezing over een low-cost spectrumanalyzer op 8 mei

RF Seminar organiseert met grote regelmaat lezingen over actuele onderwerpen voor de experimenterende radioamateur. Sinds het begin van de coronacrisis worden deze lezingen online gehouden en heten daarom RF-webinar.

Het volgende RF-webinar is op zondag 8 mei 2022. Dan spreekt Erik Kaashoek (PD0EK) over TinySA, een unieke, gunstig geprijsde spectrumanalyzer. Het webinar begint om 15:00 uur lokale tijd.

Lees hier de aankondiging van de lezing door de organisatie van RF-webinars.

RF-webinar van 8 mei 2022

Spectrumanalyzers leveren, zeker in combinatie met een tracking generator, een veelzijdige en waardevolle meetopstelling op, een wens van menig amateur. Tot voor kort bleef het aanbod beperkt tot professionele surplus-exemplaren, voor vaak nog forse bedragen. Met de komst van Rigol, Siglent en andere fabrikanten zijn er ook moderne, meer betaalbare spectrumanalyzers op de markt verschenen. Ook die vergen echter nog wel een flinke investering.

Gelukkig kwamen er recent nóg goedkopere, maar kwalitatief zeer bruikbare en slimme meetapparaten beschikbaar. Met name de TinySA, een volwaardige spectrumanalyzer in het formaat van de nanoVNA. De nanoVNA kwam eerder al eens aan bod in het RF Seminar.

We zijn bijzonder verheugd dat nu de ontwerper van de “TinySA“, Erik Kaashoek (PD0EK), bereid is om uit de doeken te doen hoe hij tot het ontwerp van deze slimme, kleine en voor iedereen betaalbare spectrumanalyzer is gekomen.

Erik heeft de zelfbouw van meetapparatuur als hobby en is van daaruit ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nanoVNA, LiteVNA en LibreVNA. De presentatie is in het Nederlands, de sheets zijn in het Engels.

Mis dit niet, we verheugen ons alvast op jullie deelname!

Voor meer informatie en aanmelding verwijzen wij naar de website: RF Seminar