Lezing over legerapparatuur bij Radioamateurs Groningen V2G

Lezing "legerapparatuur" bij Radioamateurs Groningen V2GOnze vaste lezers kennen Sjohnie PC1TK vast nog wel van bijvoorbeeld dit, dit en vooral ook dit artikel. Maar deze keer verrast hij ons met iets geheel anders. We laten hem even aan het woord:…

Je hebt verzamelaars en je hebt Verzamelaars met een hoofdletter. Maar dan heb je nog de buitencategorie Theo PA1RGB. Theo heeft “iets” met legerapparatuur werd mij verzekerd! En dan stuurt hij mij een fotootje van zijn radioshack.

Ja, let op, dit is natuurlijk nog lang niet alles. (Alsof dat van zelfsprekend was!) En dan weet je het zeker, die heeft het zwaar te pakken. Tja, en wat dan? Wat doe je wanneer zo’n bijzondere radioamateur je pad kruist? Dan nodig je deze man direct uit voor een lezing en demonstratie tijdens onze maandelijkse bijeenkomst in Foxhol.

Al bellend met Theo heb ik al een klein voorproefje gehad van wat ons allemaal te wachten staat deze avond. Theo staat dagelijks voor de klas. Dus hij heeft geen moeite met een zaal vol met (al dan niet volwassen geworden) radio liefhebbers.

Dus zet het direct in je agenda. Dinsdag 10 oktober vanaf 20:00 uur een boeiende lezing over “legerapparatuur” bij Radioamateurs Groningen V2G.

Iedereen is van harte welkom in Dorpshuis de Klabbe, Pluvierstraat 11, 9607 RJ Foxhol.

73 Namens Radioamateurs Groningen V²G
Sjohnie PC1TK

 


Over Radioamateurs Groningen V2G

In Nederland zijn er twee grote verenigingen van zendamateurs, de VRZA (Vereniging van radiozendamateurs) en de VERON (Vereniging voor experimenteel radio-onderzoek in Nederland). De meeste radioamateurs zijn aangesloten bij een van deze twee verenigingen, sommigen zelfs bij beide.

Hoewel er al diverse keren is gesproken over een eventueel samengaan van de twee verenigingen, is er toch steeds voor gekozen om ze allebei te laten voortbestaan, omwille van hun eigen identiteit, die veel leden graag willen behouden.

In Groningen werken de plaatselijke afdelingen van VERON en VRZA al 48 jaar samen. Dat verklaart dus de 2 V’s (V2, van VERON en VRZA) en de G in onze naam.

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor leden van beide verenigingen (en overigens ook voor gasten/introducés) en op verenigingsavonden wordt er alleen een onderscheid naar vereniging gemaakt als er zaken aan de orde zijn die specifiek een van de twee aangaan. Alle bestuursleden zijn lid van beide verenigingen.