Géén FAKENEWS: Radiozendamateur veroorzaakt toch geen Wifi storing

Radiozendamateur veroorzaakt toch geen Wifi storingEen week geleden schreven we dat volgens een kabelexploitant in Nederland radiozendamateurs de oorzaak zijn van WiFi storing. Uiteraard zijn er klachten over deze gang van zaken bij de kabelaar neergelegd. En die blijken nu meer dan voortvarend te zijn opgepakt. De zendamateur veroorzaakt hier toch echt geen WiFi storing.

Belletje 1

De klachten afdeling van Ziggo belde eerst even met onze collega amateur. Men had de nodige berichten ontvangen omtrent de uitlatingen van hun monteur. En nu wilde men het wel eens uit eerste hand horen. Dit om een goed beeld te kunnen vormen van het hele voorval. Men wist aan de telefoon al snel tot een gedegen conclusie te komen. De amateur was zo wie zo niet de oorzaak van het probleem. Immers, de storing betrof een compleet geblokkeerde WiFi. En daarnaast was de amateur op vakantie en de gehele radio shack uit geschakeld.

Belletje 2

Vijf minuten na het neerleggen van de telefoon rinkelde het ding al weer. En wederom Ziggo aan de lijn. Dit keer met de terugmelding dat de overbuurman met de WiFi-storing ook gebeld is. En dat hem uitgelegd is dat zijn internet problemen niet veroorzaakt worden door die radio amateur aan de overkant. Daarnaast meldde men dat het ingehuurde installatiebedrijf ook al benaderd is om de monteur wat bij te scholen.

Belletje 3

Later in de middag ging er weer een bel af. Maar dit keer de voordeurbel. Ziggo heeft de daad bij het woord gevoegd en de excuses met een mooie bos bloemen nog wat meer kracht gegeven. In de woorden van de positief verraste amateur: “Erg netjes !!!

Een happy end

Onze complimenten voor de wijze waarop Ziggo de ontstane situatie heeft opgepakt. Snel handelen. Alle partijen horen en informeren. En daar waar nodig excuses maken en snel doorpakken met oplossingen om herhaling te voorkomen.