IOTA veld weekend door VERON afdeling Amstelveen

IOTA veld weekend door VERON afdeling AmstelveenAanstaand weekend houdt VERON afdeling Amstelveen (A02) haar eerste van twee buiten activiteiten. Dit wordt een IOTA veld weekend zoals aangekondigd in de laatste AmstelStraler.

Het evenement zal plaatsvinden op het terrein van de ijsclub de Amstelbocht in Ouderkerk aan de Amstel. Daar zetten wij onze tent en antenne’s op om mee te doen aan deze IOTA contest. Kom langs en doe mee!

IOTA of Island On The Air is een mixed mode 12 of 24 uur contest. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk stations te werken die ook echt op een eiland met een oficiële IOTA designation radio actief zijn. Onze planning is om aan de 12-uurs variant mee te doen.

Programma IOTA Veld Weekend

 • Zaterdag 28 juli
  • 10:00-14:00 opbouw tent, apparatuur en antenne systemen
  • 14:00-22:00 8 uur operation window
  • 18:00 BBQ of chinees (tegen de reguliere vergoeding van 10:00 per persoon)
 • Zondag 29 juli
  • 10:00-14:00 laatste 4 uur operation
  • 14:00-16:00 of zoveel korter als nodig, afbouwen en opruimen

Het is mogelijk dat we tijdens de BBQ en/of chinees de operation stil leggen. Om te tellen als pauze volgens het contest reglement moet dat dan minimaal 61 minuten lang zijn. Als dat gebeurd, dan kunnen we eventueel ’s avonds ook wel wat langer door gaan om voor de gemiste tijd te compenseren. En zondag morgen wat eerder beginnen is dan ook een optie.

De weersverwachting is dat het wat minder warm word dit weekend. Eventueel kans op wat buien op zaterdag (met onweer helaas).

Komt allen gezellig langs. Help met opbouwen en/of opruimen. En natuurlijk, assisteer als radio amateur. En ook als operator.

Volgende buiten activiteit

Daarnaast wijzen wij ook nog even op onze tweede buiten activiteit. Zaterdag 1 en zondag 2 september is het jaarlijkse SSB Fieldday weekend. Zelfde locatie als altijd. En dit jaar werken we samen met de afdeling Leiden die ook operators beschikbaar zullen stellen.

We zien jullie graag op beide weekenden.

Namens het bestuur,
Andor PA9D
voorzitter