V2G-vossenjacht op 2 september

V2G-vossenjachtVan 28 augustus t/m 3 september organiseren de VERON afdeling A19 en de VRZA afdeling A09 (Radio Amateurs Groningen V2G) de inmiddels traditionele velddagen  met de V2G-vossenjacht. Op camping “Aan de Bosrand“  (Bremerweg 1 bij Zevenhuizen, vlakbij het plaatsje De Haspel).

U bent daar de hele week welkom (zondag is het wel de dag dat we alles weer afbreken).

Voor onze gasten is de toegang tot de camping gratis, tenzij u gebruik wilt maken van het zwemwater en de douches. Op het veld staat een partytent waar wij onze gasten verwelkomen met koffie of thee.

V2G-vossenjacht op 2m

We beschikken dit jaar over eigen 10 meter-vosjes en -ontvangers die we die week vaker inzetten. Maar op zaterdag (2 september) zetten we een 2 meter-vossenjacht uit. We willen rond half 2 starten.
Op het einde van de middag staat er een grote barbecue op ons veld. Het is dan de bedoeling dat iedereen daarvoor zijn eigen producten meeneemt. In de buurt is eventueel nog een supermarkt .

Wij hopen u zaterdag te verwelkomen voor “De Hel(?) van Zevenhuizen”…

Datum: 2 september 2023 van 13:30u – 19:00u

Wat zijn vossenjachten (ARDF)?

Een vossenjacht (ook radio-vossenjacht, amateur-radiopeilen en ARDF naar de Engelse uitdrukking Amateur Radio Direction Finding) is een behendigheidsspel waarbij het de bedoeling is een radiozender uit te peilen door middel van een radio-ontvanger voorzien van een veldsterktemeter en een richtantenne of een echte professionele radiorichtingzoeker, en een landkaart en kompas.