Video impressie Ballonvossenjacht 2018

Video impressie Ballonvossenjacht 2018Op 9 september 2018 is de 40e ballonvossenjacht georganiseerd. Net zoals elk jaar wordt met deze vossenjacht wordt een weerballon opgelaten met hieraan een radiosonde. Deze radiosonde zendt een Amateur TeleVisie (ATV) signaal uit. En een transpondersignaal met de uitgang op 145.4750 MHz. Van dit jaarlijkse amateurradio evenement is wederom een mooie video impressie gemaakt.

Oplaten van de ballon tot landing

De ballon is net als vorig jaar opgelaten vanaf een geheime locatie in Nederland. Daardoor was het niet meer mogelijk de vermoedelijke landingsplaats te berekenen. De ballon behaalt een maximale hoogte van 31,6 km waar deze knapt en weer terug naar aarde komt. 53 deelnemende equipes verschijnen op de landingsplaats nabij Emsbüren in Duitsland

Vertoning video impressie bij PI4RCG

Met de ballonvossenjacht van afgelopen zondag nog vers in het geheugen is nu ook de video impressie klaar. De video impressie is gemaakt door Otto de Ruig PD2ODR. De vertoning is zoals gebruikelijk bij PI4RCG (Radioclub ’t Gooi) te Hilversum. Dat is aan de Franciscusweg 18. En wel op dinsdag 2 oktober vanaf 20:00 uur. Daarna komt de video ook online beschikbaar.