REC Velddagen 2014

De REC (Radio Elektronica Club) gaat naar buiten

recVan donderdagmiddag 19 juni tot en met zondagochtend 22 juni 2014 organiseert de Radio Elektronica Club (REC) voor de tiende keer haar velddagen. Het evenement vindt dit jaar weer als vanouds plaats langs de Beusichemsedijk bij Culemborg, in de uiterwaarden van de Lek.

Verbindingen en experimenten… analoog én digital voice

Het velddagterrein is groot, dus uitermate geschikt om te experimenteren met antennes. Vanzelfsprekend zullen er weer de nodige radioverbindingen worden gemaakt onder de speciale roepletters ‘PC6REC’. Er komen televisieuitzendingen op ATV en op zaterdagmiddag maakt een jury een ronde langs de experimenten om te bepalen wie er dit jaar met de ‘REC Wisseltrofee’ naar huis zal gaan. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw de barbecue voor leden plaats en zal er live muziek worden gemaakt.

Hoe bereik je ons?

Op onze huisfrequentie, 144.5375 MHz (simplex), is een inpraatstation actief onder de roepletters PC6REC. Met DSTAR kun je ons bereiken via DCS007B en met DMR (digital mobile radio) via talkgroup 204 en timeslot 2. De ‘Radio ID’ van PC6REC op DMR is 2043022. En natuurlijk zijn we ook op HF in de lucht.

Kom gerust langs!

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op onze velddaglocatie. De Radio Elektronica Club (REC) is een actieve vereniging voor iedereen uit Culemborg en wijde omgeving, die geïnteresseerd is in alles wat met radio te maken heeft. Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseert de REC verschillende activiteiten, zoals vossenjachten op de amateurbanden en gezellige ‘special events’ vanuit molens en torens in de nabije omgeving.

Clubavonden

Elke derde donderdag van de maand (behalve in juli) komen we samen in ons clubhuis aan de Oudaseweg 5, 4102 NS in Culemborg. Ook daar ben je van harte welkom, maar meld van tevoren dat je wilt langskomen. Dit jaar is de clubavond op 19 juni en wel op het velddagterrein. Voor meer informatie: www.radioelektronicaclub.nl of volg ons op Twitter: @PC6REC.