Djibouti J20DX IOTA DXpeditie-apparatuur in beslag genomen

J20DXBij twee van de drie J20DX-operators is bij aankomst op de luchthaven van Djibouti door de douane alle radioapparatuur in beslag genomen. Dit overkwam Col McGowan MM0NDX en Jonathan Bowes MM0OKG.

DX World

De derde operator, Christian Cabre EA3NT kon 2 dagen eerder zonder problemen de radio-apparatuur inklaren.  Col is de eigenaar en redacteur van de populaire DX World nieuws website.

J20DX

De J20DX expeditie gaat twee eilanden voor de kust van Djibouti activeren. Moucha eiland IOTA AF-053 en het zeldzame Sept Frères eiland IOTA AF-59.  En voor beide eilanden activiteit in de modes  CW en SSB op 80m – 10m. De expeditie is gepland van 16 t/m 21 april 2019.

Nu de apparatuur nog steeds niet is vrijgegeven, ondanks licenties van Djibouti Telecom, heeft het team besloten de reis naar AF-059 af te blazen. Volg het nieuws op de website van de expeditie voor verdere berichtgeving.

Djibouti staat op plek 131 in de most wanted lijst van DXCC’s.

Laatste nieuws: Expeditie afgebroken

Gisteren zou het team actief zijn van Moucha eiland, echter twee uur na aankomst is het team teruggereisd naar het vaste land om het papierwerk voor de inklaring van de apparatuur af te ronden. Echter bij aankomst bij de douane geen papierwerk om te ondertekenen. Het plan is nu om naar huis af te reizen.