VRZA Radiokampweek van 25 mei tot 2 juni

Radiokampweek 2019Van 25 mei tot 2 juni 2019 vindt voor de 56e keer de VRZA Radiokampweek plaats. Nadat we jaren te gast waren op Vakantiedorp de Jutberg zijn we dit jaar voor de 2e keer op het Brabantse Streekpark Klein Oisterwijk.

Diverse vossenjachten

De organisatie heeft weer een zeer aantrekkelijk programma weten samen te stellen. De week zal onder andere gevuld zijn met diverse vossenjachten, van kinderjachten, familiejachten tot jachten voor gevorderden.

Weekprogramma

  • Zaterdag 25 mei: aankomstdag.
  • Op zondag kunnen we na de dauwtrapjacht de fotopuzzeltocht gaan rijden.
  • Maandag staat in het teken van zelfbouw. Terwijl de amateurs aan het solderen zijn, kunnen de dames ook knutselen.
  • Op dinsdag gaan we een kijkje nemen bij de stoommachine die vroeger de stroomvoorziening voor de plaatselijke leerlooierij verzorgde. Daarna kan er gefietst worden met Piet Plezier.
  • Op woensdag is er de lezing. Hoe zit het nu met die geostationaire satelliet die ook beschikbaar is voor de zendamateur en, nog belangrijker, hoe kan ik ermee werken?
  • Donderdag, Hemelvaartsdag staat in het teken van de radiomarkt. Ook dit jaar zal er weer een aantrekkelijk aanbod zijn van nieuwe en gebruikte producten voor de radioamateur en elektronicahobbyist. ’s Avonds kan er met het bord op schoot worden meegedaan met de VRZA Radiokampweek radiobingo. Natuurlijk zijn er dan weer leuke prijzen te winnen.
  • Vrijdag staat in het teken van de jeugd. Voor de kleintjes is er de kinderdag, met de wat oudere jeugd gaan we naar de Escape room. In de middag kun je ook een leuke portofoon winnen met Catch & Call. De avond en de nacht staan in het teken van de nachtjacht.
  • Zaterdag, na het uitslapen, is er nog een kinderjacht, gevolgd door een geocache event. De week sluiten we af met een gezamenlijke barbecue en borrel in de grote feesttent. Daar zal dan, na de loterij, ook de uitslag van de nachtjacht volgen.
  • Zondag 2 juni is de vertrekdag. Er zijn op deze dag geen activiteiten gepland.

Kamp-tv en Kampradio

Van alle activiteiten zal een verslag worden gemaakt dat in de dagelijkse uitzendingen van PI4RKW Kamp-tv en Kampradio zal worden uitgezonden. Voor de thuisblijvers zullen we dit net zoals vorig jaar weer proberen uit te zenden via YouTube en PI6ATV.

Meer informatie

De radiokampweek is er voor alle radioamateurs en -enthousiastelingen. Wil je aan één van de activiteiten meedoen maar verblijf je niet op Streekpark Klein Oisterwijk, dan is dat geen probleem.

Meer informatie over de radiokampweek én de radiomarkt op Streekpark Klein Oisterwijk is te vinden op www.radiokampweek.nl.