Lezing ES HAIL-2 tijdens de Dag voor de RadioAmateur

lezing es hail tijdens dvdra2019Aanstaande 2 november is de jaarlijkse VERON DvdRA (Dag voor de RadioAmateur) in Zwolle. Naast het officiële gedeelte, zelfbouw tentoonstelling, AMRATO en VERON onderdelenmarkt presenteren de commissies en werkgroepen zich. En als klap op de vuurpijl zijn er weer interessante lezingen. Waaronder de lezing “ES Hail-2” door Rene Stevens, PE1CMO en Remco den Besten, PA3FYM.

Lezing ES Hail

Sinds vele jaren maakt Rene Stevens, PE1CMO modules voor de radio amateur- en professionele markt. Ook maakt Rene modules voor de ES Hail Satelliet. Daarnaast is Remco den Besten, PE1FYM ook geen onbekende voor de radiozendamateur. Beide laten regelmatig van zich horen als het gaat om lezingen bij afdelingen of publicaties in Electron. Ook deze keer komen de heren weer met een interessante lezing over ES’Hail.

Wat zijn satellieten en hoe komen ze daar, wat zijn transponders en transverter om verbindingen te maken, ontwikkeling en achtergronden. Maar ook antennekeuze voor een optimaal resultaat. Optimalisatie van het SSB-signaal, speech processing enz. Kortom wees op tijd in de zaal. Immers, het aantal zitplaatsen is beperkt.

Waar en wanneer?

De lezing is van 13:00 uur tot 14:00 uur in de Suyderseezaal van het IJsselhallen complex.

Meer lezingen tijdens de DvdRA 2019?

Jazeker! Niet alleen is er de lezing van Rene en Remco over ES Hail. Maar ook een lezing door Guus PE1PLM over de DVMEGA. En een lezing over het ‘Luxemburg effect’door Pieter-Tjerk, PA3FWM.