PA0MBD, Martin Bak ontvangt gouden speld tijdens verenigingsavond

PA0MBD, Martin Bak ontvangt gouden speldTijdens de afdelingsbijeenkomst van de VERON afdeling A63 op 1 oktober 2019, heeft Martin Bak, PA0MBD een VERON Gouden Speld in ontvangst mogen nemen van VERON hoofdbestuurslid Johan Jongbloed, PA3JEM. De Friese VERON afdelingen A14, A62 en A63 hadden Martin gezamenlijk voorgedragen voor een VERON Gouden Speld voor zijn inzet van ruim 12 jaar als Regionaal QSL Manager voor de Regio 14 maar met name als blijk van waardering voor zijn leidende rol in het HAMECC project.

HAMECC2018 begint al in 2014

Martin heeft veel werk verricht voor het HAMECC project in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Al in 2014 heeft Martin het initiatief genomen tot de oprichting van een werkgroep. Hij heeft daarvoor alle Friese, en menig afdeling buiten Friesland bezocht om steun te zoeken en te krijgen voor zijn plan. Hij heeft de gehele coördinatie op zich genomen, sponsoren gezocht en bezocht. Locaties bezocht en teleurstellingen moeten verwerken doordat de Blokhuispoort niet langer beschikbaar was. Desondanks heeft hij steeds doorgezet.

PA0MBD verstuurt 45.000 QSL-kaarten

Voor de zogenaamde Marathon heeft Martin in 2018 de gehele planning van steden operators middels een zelfgebouwde website voor zijn rekening genomen,  een jaar lang! Nu, in 2019, staan er 50.000 QSO’s in het log die of via LoTW worden bevestigd of middels een zelf ontworpen QSL kaart. Daarnaast zijn er honderden award aanvragen binnen gekomen die allemaal gecontroleerd en verwerkt moesten worden. Let wel, het award is ook door Martin ontworpen. Hij is hier in 2019 nog geruime tijd mee bezig geweest. Een geweldige prestatie!

Kortom, Martin heeft de Friese zendamateurs enorme diensten verleend waarvoor wij hem graag gepast wilden bedanken. We zijn blij dat het VERON Hoofdbestuur dit heeft gehonoreerd met het toekennen van de VERON Gouden Speld.

Namens de besturen van VERON afdeling A14 – Friesland Noord, VERON afdeling A62 – De Friese Meren en VERON afdeling A63 – De Friese Wouden; Bert Kamminga, secretaris VERON A63.