HAMECC2018, Leeuwarden culturele hoofdstad van 2018 bijna ten einde

HAMECC2018, Leeuwarden culturele hoofdstad van 2018 bijna ten einde.

PE1RQA en PA3FWZ ontmantelen van onze tijdelijke HAMECC2018 radioshack

Wat hebben we een prachtig radiojaar gehad in Friesland. Met echt duizenden verbindingen over de gehele wereld. Helaas is aan dit mooie HAMECC2018 project bijna een eind gekomen. Vele bezoekers wisten ons en het infocentrum te vinden en weten nu wat een zendamateur allemaal doet.

We hebben een mooie tijd gehad met HAMECC2018

Het marathon project is zeker geslaagd en toch deden we dit met weinig zendamateurs uit Fryslân en omgeving. Ook ons PR station wat begon in de Blokhuispoort kon niet doorgaan. Een verhuizing naar het oude Aegon gebouw vond plaats.  Zelfs daar was het hoge dak niet toegankelijk voor ons. Dit alles maakte ons project als HQ station moeilijk bereikbaar via de radiofrequenties.  We hebben ondanks deze problemen, waar wij als organisatie geen enkele inbreng in hadden er toch iets van gemaakt. Het verliep dus niet helemaal zoals we het voor ogen hadden, maar hebben ondanks dat toch een mooie tijd gehad.

HAMECC2018 alle reden om trots te zijn

Goed dat we onze mooie hobby konden presenteren aan Fryslân ondanks dat we in het geheel van de culturele hoofdstad eigenlijk  een vreemde eend waren. Maar we hebben ons als zendamateurs op de kaart gezet en het was een uniek project waar we trots op kunnen zijn. Onze radioshack bij de culturele hoofdstad organisatie is ontmanteld en ook het informatiecentrum is gestopt maar zeker nog niet gestopt zijn onze activiteiten in december.

PI4ECC nog deze hele maand in de lucht

Deze maand december staat nog in het teken van activeren van alle 11 steden inclusief ons joker station PI4ECC. Dus er is nog volop gelegenheid om alle 11 steden te werken en hiermee heb je dan de gelegenheid om ons mooie award aan te vragen. Op dit moment toch alvast een woord van dank aan alle sponsoren. Zonder hun steun was het niet mogelijk om dit project te organiseren het gehele jaar 2018. Maar ook zeker niet te vergeten alle tegenstations en de vele operators die met een special call in de lucht waren.

Voor veel meer informatie en het aanvragen van het award kijk op onze website www.hamecc2018.eu

Namens Hamecc2018
Roel PD0OYF Drachten