Noteer de datum – YL-Evenement SP88YL

YL-Evenement SP88YL

Vanaf zondag 6 augustus tot en met zaterdag 12 augustus 2023

Noteer de datum - YL-Evenement SP88YLBeste YL’s,

Na de succesvolle YL-activiteit in Tsjechië bij OK5Z, zijn we blij jullie te kunnen informeren over het volgende evenement. En dat zal in Polen gaan plaatsvinden.

We mogen het eersteklas conteststation van Michael SQ7NSN gedurende een volle week gebruiken voor SP88YL. Het station bevindt zich in de gemeente Chęciny, ongeveer 100 km ten noorden van Krakau en ongeveer 200 km ten zuiden van Warschau.

Parallel aan het radio gebeuren gedurende deze week bieden we een ondersteunend programma dat dagelijks verandert. Denk hierbij aan SOTA activiteiten, kastelentocht, en nog veel meer. Elke YL kan hier individueel aan deelnemen. Maar een OM als gezelschap is natuurlijk ook van harte welkom.

We verblijven gezamenlijk in dit hotel.
Ik kijk uit naar jullie belangstelling en aanmeldingen.

Met vriendelijke groet van Eva Thiemann.

Ik ben bereikbaar per e-mail op hb9fpm@uska.ch of per telefoon op nummer +41 79 699 76 80.
Uiteraard ook om eventuele vragen te beantwoorden.

De term “Young Lady” is afgeleid van een morsecode-afkorting, YL. Deze wordt gebruikt om vrouwelijke radioamateurs aan te duiden, ongeacht hun leeftijd. Aangezien mannelijke operators van elke leeftijd worden aangesproken als OM of “Old Man”, wordt de niet-gemachtigde echtgenoot van een OM vaak een XYL genoemd.