Speciale roepletters aanvragen kan in Mijn Agentschap Telecom

Speciale roepletters aanvragen kan in Mijn Agentschap TelecomOp 21 oktober 1945 om kwart voor twaalf is de VERON geboren. Zo is te lezen in de eerste convocatie van de VERON in december 1945. Dit jaar viert VERON op 21 oktober 2020 haar 75e verjaardag. VERON nodigt alle afdelingen en de leden uit om 75 in de roepletters te gebruiken. Zoals in het amateuroverleg is te lezen, is het niet gelukt om een generaal pardon te regelen. Daarom dient u zelf speciale roepletters aan te vragen via Mijn Agentschap Telecom. Aangezien niet iedereen bekend is met deze webapplicatie leggen we hier uit hoe dit in zijn werk gaat.


Klik op een afbeelding om een vergroting te zien.

Beginscherm agentschap Telecom voor het aanvragen van speciale roepletters

Waar vindt u ‘Mijn Agentschap Telecom’

Om u aan te melden op ‘Mijn Agentschap Telecom’ gaat u eerst naar de website van AT: https://www.agentschaptelecom.nl. Om naar ‘Mijn Agentschap Telecom’ te gaan klikt u in het vak ‘Direct naar’ op Inloggen Mijn Agentschap Telecom.

 


beginscherm mijn agentschap telecom voor het aanvragen speciale roepletters

Inloggen met of zonder DigiD

Natuurlijk maakt u gebruik van DigiD, maar heeft u deze niet dan kunt u een toegang aanvragen via de DigiD-website van de overheid.

 


Aanmeldscherm digidDigiD

Het is mogelijk om een speciale App op de telefoon te gebruiken om via DigiD in te loggen. In dit voorbeeld gaan we er echter vanuit dat u deze niet heeft. Wilt u weten hoe de speciale App voor de telefoon werkt, klik dan hier voor een uitleg op de website van DigiD. Ook voor het inloggen zonder telefoon App geeft DigiD een uitleg hier.

Vul uw DigiD gebruikersnaam in en uw DigiD wachtwoord en klik vervolgens op de knop Inloggen >


Invoeren code voor aanmelden met digidSMS-code

Via SMS ontvangt u nu op het telefoonnummer dat u heeft opgegeven bij DigiD een inlogcode. Vul nu eerst de via SMS ontvangen code in. Doe dit in de daarvoor bestemde velden. Vervolgens klikt u op de oranje knop Volgende >.


Registratiescherm voor het aanvragen speciale roeplettersHet echte werk kan beginnen

Nu komt u op het scherm ‘Registraties’. Hier kunt u niet alleen speciale roepletters aanvragen maar ook uw gegevens inzien. Heeft u dit nog nooit gedaan? Dan is dit de gelegenheid om uw gegevens te controleren en eventueel aan te passen. Om speciale roepletters aan te vragen klikt u op + Nieuwe zaak.


Nieuwe zaak

Om speciale roepletters aan te kunnen vragen gaat u naar Melding frequentiegebruik radiozendamateur.


Meld uw frequentiegebruik

In het tweede scherm voor een nieuwe zaak heeft u de keuze uit vijf mogelijkheden. U kunt hier Melden bijzondere roepletters aanklikken om de speciale roepletters aan te vragen. Maar u heeft hier ook de mogelijkheid een melding te doen uw registratie te wijzigen of in te trekken.


Selecteer uw registratie

In een nieuw scherm krijgt u de registraties te zien die op uw naam staan. Het is mogelijk dat dit er voor u meer zijn dan in het voorbeeld gebruikt is. Selecteer de registratie waarvoor u de speciale roepletters wilt aanvragen door hierop te klikken. Vervolgens klikt u op Verder. In het voorbeeld is PE1VOORBEELD gebruikt.


Scherm bijzondere roepletters aanvragenSpeciale roepletters

Nu komt u op het scherm waar u de speciale roepletters kunt opgeven. Kies de roepletters die u wilt gaan gebruiken. In het voorbeeld vragen we speciale roepletters aan i.v.m. de 75-jarige VERON. Als prefix kiezen we PA75. De 75 verwijst natuurlijk naar de 75-jarige VERON. De suffix hebben we gelijk gehouden aan de oorspronkelijke suffix, juist om de relatie met de oorspronkelijk roepletters vast te houden. Het is mogelijk dat de roepletters die u aanvraagt al in gebruik zijn. U zou dan bijvoorbeeld PE75 als prefix kunnen proberen in plaats van PA75.

Vul als begindatum voor de speciale roepletters bijvoorbeeld de eerstvolgende dag in. Als einddatum zou u voor 31 december 2020 kunnen kiezen. Natuurlijk zijn deze datums geheel afhankelijk van het evenement waarvoor u de aanvraag doet.


Uw speciale roepletters zijn aangevraagd

De laatste stap die u moet doen in het bovenstaande scherm op Afronden klikken. Als alles nu goed gegaan is, krijgt u een scherm zoals hiernaast.


QSL-kaarten ontvangen

Indien u QSL-kaarten wilt ontvangen vergeet dan niet dit ook te melden aan het Dutch QSL Bureau (alleen voorleden) via het e-mailadres dqb@veron.nl. Voor verwerking in de database van het DQB. Maak ook de andere kant blij met een persoonlijke QSL-kaart en versturen kan ook. Neem voor vragen contact op met de QSL-manager van uw afdeling.

Meer informatie

  • Vanaf 1 januari 2020 kan de bijzondere identificatie via het klantportaal op de website van Agentschap Telecom tot één dag voorafgaand aan het evenement worden geregistreerd.
  • Als u bijzondere roepletters schriftelijk aanvraagt, moet u dit minimaal drie weken voor aanvang van een evenement doen.
  • Agentschap Telecom geeft bijzondere roepletters uit voor de duur van een evenement. Dit was maximaal 28 dagen, maar is nu voor maximaal 1 jaar mogelijk.
  • Agentschap Telecom callbook
  • Uitleg over toewijzen radio-identificaties radiozendamateurs.
  • Klantenportaal Mijn Agentschap Telecom
  • Informatie over gebruik DigiD
  • Website Dutch QSL Bureau