STAYHOME als speciale suffix

STAYHOMESTAYHOME is een wel zeer bijzondere suffix in de roepnaam van een zendamateur. Speciale roepnamen zijn zeer gebruikelijk om bijvoorbeeld extra aandacht te vestigingen op jubilea. Zo stimuleert de VERON haar leden om dit jaar het getal 75 in hun roepnaam op te nemen, ter herinnering aan het 75-jarig bestaan van de VERON in 2020. Momenteel is er een hele andere aanleiding om speciale roepnamen aan te vragen: de coronacrisis.

STAYHOME

In sommige landen over de hele wereld mogen radioamateurs de speciale suffix STAYHOME gebruiken. Zo is bijvoorbeeld 8A1STAYHOME uit Indonesië te horen en zijn er “A60STAYHOME/#“-roepnamen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

In Canada gebruikt Michael Shamash, VE2MXU, VC2STAYHOM om het bewustzijn voor sociale afstand tijdens de COVID-19-pandemie te vergroten. Canada beperkt prefixen tot zeven tekens, waardoor het STAYHOM nogal vreemd is afgebroken.

Ook vanuit Australië valt het STAYHOME te horen. De Radio Amateur Society of Australia (RASA) gebruikt de speciale roepnaam AX2020STAYHOME. Met veertien tekens kan dat weleens een record betekenen voor ’s werelds langste roepnaam.

Zoek ook naar 9K9STAYHOME van de Kuwait Amateur Radio Society, TC1STAYHOME vanuit Turkije en HZ1STAYHOME van de Saudi Amateur Radio Society.

 

Bron: ARRL (the national association for Amateur Radio in the United States of America)