Morse Challenge, kan je nog sleutelen, sleutel dan mee!

Morse Challenge sleutel wedstrijdHoud je van sleutelen en wil je weten hoe goed je bent? Hans Remeeus PA0Q, Ad Wouterson PA2PCH en Harm Paas PA0HPG organiseren opnieuw de Morse Challenge en nu ook met een Straight Key wedstrijdelement erin. Daarom is de naam gewijzigd in Morse & Straight Key Challenge. Dit jaar voor de derde keer op de Dag voor de RadioAmateur. In vier verschillende onderdelen kun je je vaardigheid in het opnemen van morse en met de sleutel met die van anderen meten.

De wedstrijden

Morsevaardigheidswedstrijd

Foutloos opnemen van klare Nederlandse tekst in oplopende snelheden van 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 woorden per minuut gedurende telkens één minuut. Iedere deelnemer krijgt een certificaat met hierop de hoogst behaalde snelheid vermeld.

Ladderwedstrijd

Foutloos opnemen van klare Nederlandse tekst in oplopende snelheden van 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 woorden per minuut gedurende telkens één minuut. Iedere deelnemer krijgt een certificaat met hierop de hoogst behaalde snelheid vermeld.

Vonkenboerwedstrijd

A: Foutloos opnemen van calls bestaande uit letters en cijfers, met QRM/QRN/QSB en met een snelheid van ongeveer 20 woorden per minuut.
B: Opnemen van tien stukken klare tekst met een snelheid van 18 woorden per minuut. Na ieder stuk tekst volgt een vraag over de inhoud van de tekst. Daarom mag je tijdens het opnemen niets noteren.

Seinwedstrijd en sleutel

Met een handsleutel (straight key) foutloos seinen van een tekst bestaande uit letters, cijfers en leestekens. Daarbij kun je kiezen tussen een Kent en een Junker sleutel. Maar een eigen handsleutel met een kabel van minimaal een meter met hieraan twee banaanstekkers mag ook.

Iedereen mag meedoen!

Iedere beginner of gevorderde kan aan elk onderdeel deelnemen. Je hoeft niet aan alle vier de onderdelen mee te doen. Ook vooraf inschrijven is niet nodig. Gewoon tijdig naar de Hanzezaal komen is voldoende. Maar voor de concentratie is het noodzakelijk dat er tijdens de wedstrijden niet in- en uitgelopen wordt.

Zorg dat je dit niet mist

Het maximum aantal deelnemers is 25. Zorg dus dat je dit niet mist. Dan mag je jezelf een trots deelnemer noemen van een sportieve en competitieve versie van het zo mooi en bijzonder wordend cultureel erfgoed. Iedere deelnemer aan een of meerdere onderdelen ontvangt het felbegeerde Morse Challenge vaantje! En de overall winnaar, die over alle onderdelen de meeste punten behaalt, mag zichzelf Super Vonkenboer 2019 noemen. Hij of zij ontvangt tijdens de HF-Dag een bij deze eervolle prestatie behorende superbeker. Ook worden alle uitslagen gepubliceerd op de website van de VERON en in het januarinummer van Electron.

Waar en wanneer

De Morse & Straight Key Challenge is ook dit jaar in de Hanzezaal, aanvang 11.15 uur. De zaal is daarvoor open om 11.00 uur. De Hanzezaal vind je aan de linkerkant na binnenkomst bij de hoofdingang. LET OP: zorg dat je op tijd komt. Uiterlijk 11.15 uur beginnen de wedstrijden, omdat de Hanzezaal op tijd leeg moet zijn voor een volgend evenement.