Laatste “inhaalexamen” achter de rug

Laatste “inhaalexamen” achter de rugHet laatste “inhaalexamen” van de Stichting Radio Examens is achter de rug. Bij de zendexamens van 14 april in Nieuwegein zijn 19 kandidaten geslaagd voor het F-examen. Ook wisten 36 kandidaten het N-examen succesvol af te ronden. De (voorlopige) slagingspercentages van deze examens liggen daarmee op 67,9% respectievelijk 90,0%.

Laatste “inhaalexamen”

Het examen in Nieuwegein was het laatste “‘inhaalexamen” van de Stichting Radio Examens. Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens: “Door de COVID-maatregelen was het van januari tot begin maart niet mogelijk om examens af te nemen. Door het organiseren van inhaalexamens, hebben we alle kandidaten die geen examen konden doen nu alsnog een examenmogelijkheid gegeven.

Maximaal 30 kandidaten per zaal

Toch heeft de COVID-situatie nog impact op de examens. Henk Vrolijk: “In iedere examenzaal, hoe groot ook, mogen maximaal 30 kandidaten aanwezig zijn. Ondanks dat de SRE zoveel mogelijk gebruik maakt van twee zalen, kunnen examens sneller volgeboekt zijn dan normaal. Zeker ook omdat we het aantal kandidaten de afgelopen tijd zien toenemen: de eerste helft van dit jaar verwachten we meer dan 300 kandidaten geëxamineerd te hebben.”

Onder normale omstandigheden zou VERON aanwezig zijn geweest bij de radio-zendexamens. Of dit nu in Nijkerk, Assen, Vlaardingen, Veldhoven of Nieuwegein is. Maar helaas is dat met de maatregelen rond het COVID-19 virus nu even niet mogelijk. De VERON PR-commissie mist het aanwezig zijn bij de radio-zendexamens. We ontmoeten daar niet alleen de examenkandidaten maar is er ook contact met VRZA, RFDX en de DLZA. Een mooie gelegenheid om elkaar bij te praten over amateurradio, opleidingen, ideeën op te doen en elkaar te leren.

Examens volgeboekt: extra examendag

De volgende examens van de Stichting Radio Examens vinden plaats op zaterdag 15 mei in Leeuwarden en op woensdag 26 mei in Nieuwegein. Omdat de N-examens op deze data al volgeboekt zijn organiseert SRE op 3 juli een extra examen. Inschrijving voor een examen is mogelijk via de website van de Stichting Radio Examens: www.radio-examen.nl.

Henk Vrolijk PA0HPV, secretaris Stichting Radio Examens