Examenresultaten N- en F-examens Vlaardingen

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 23 mei 2019 zijn weer N en F radioexamens afgenomen. Met deze keer weer goede examenresultaten. De examens zijn gehouden in Groen van Prinstererlyceum, waar al eerder zendamateurexamens zijn afgenomen. Het was een druk bezocht examen met in het totaal 75 kandidaten die aan het examen hebben deelgenomen.

Voorlopige examenresultaten van 23 mei 2019 in Vlaardingen

De examenresultaten zijn deze keer hoog te noemen.

  • Voor het F-examen waren er 41 kandidaten waarvan er 21 zijn geslaagd. Dat betekent dat 51,2 procent van de examenkandidaten is geslaagd.
  • Het N-examen is gemaakt door 34 kandidaten. Hiervan zijn er 29 geslaagd met een slagingspercentage van 85,2 procent.

Alle kandidaten die zijn geslaagd van harte gefeliciteerd! Nu even wachten op de officiële uitslag. Voor de kandidaten waarbij het deze keer niet is gelukt: tot ziens bij het volgende examen. De VERON zal er ook weer bij zijn voor de morele ondersteuning.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

De SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateurregistratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna wordt de uitkomst van het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kunt u vervolgens uw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

Inschrijven voor het examen kan op de website van de SRE (Stichting Radio Examens)

Alle kandidaten voor het komende examen in Nieuwegein veel succes gewenst.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.