Examenresultaten N- en F-examens Nijkerk

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 9 januari 2019 zijn de eerste N- en F-examens gehouden van dit nieuwe jaar. Met deze keer zeer goede examenresultaten. De examens zijn gehouden in De Schakel Nijkerk, waar niet eerder zendamateurexamens zijn afgenomen. De Schakel is goed bereikbaar, heeft een mooie ontvangst- en wachtruimte en een geschikt maar vooral rustig examenlokaal. Duidelijk voor herhaling vatbaar.

Voorlopige examenresultaten van 9 januari 2019 in Nijkerk

De examenresultaten zijn deze keer hoog te noemen.

  • Voor het F-examen waren er 24 kandidaten waarvan er 16 zijn geslaagd. Dat betekent dat 66,7 procent van de examenkandidaten is geslaagd.
  • Het N-examen is gemaakt door 25 kandidaten. Hiervan zijn er 22 geslaagd met een slagingspercentage van 88 procent.

Alle kandidaten die zijn geslaagd van harte gefeliciteerd! Nu even wachten op de officiële uitslag. Voor de kandidaten waarbij het deze keer niet is gelukt: tot ziens bij het volgende examen. De VERON zal er ook weer bij zijn voor de morele ondersteuning.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

De SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateurregistratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna wordt de uitkomst van het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kunt u vervolgens uw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

Inschrijven voor het examen kan op de website van de SRE (Stichting Radio Examens)

Alle kandidaten voor het komende examen in Nieuwegein veel succes gewenst.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 63 VERON afdelingen verspreid over het hele land.