Kort radioamateurnieuws – week 26, 2023

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Bedien je amateurradio’s op afstand met “Web Radio Control“; 
  2. Open Huis Friese Radio Amateur Groep Leeuwarden (FRAG); 
  3. W3HNK verwerkt niet langer QSL-aanvragen van het bureau.

Kort radioamateurnieuws

1. Bedien je amateurradio’s op afstand met “Web Radio Control

De mensen achter het YouTube-kanaal van Tech Minds hebben het softwarepakket “Web Radio Control” eens aan de tand gevoeld. Hiermee is de amateurradio-apparatuur in jouw shack vanuit iedere uithoek ter wereld te bedienen, mits er internet is.

Meer informatie, waaronder de lijst met ondersteunde radiosets, is op deze website te vinden. Behalve verschillende HAM-transceivers zijn ook antennerotoren en antenneschakelaars op afstand bedienbaar.

Handig voor wanneer je deze zomer ergens aan de Spaanse kust op het strand ligt terwijl je ook nog even dat ene speciale station aan je logboek wilt toevoegen.

2. Open Huis Friese Radio Amateur Groep Leeuwarden

open huis FRAGOp zaterdag 9 september 2023 wordt een open huis bij de Friese Radio Amateur Groep (FRAG) gehouden. Iedereen is die dag tussen 10:00 uur en 15:00 uur van harte welkom in het clubhuis aan de Avondsterweg 14 in Leeuwarden.

De Friese Radio Amateur Groep is een vereniging van radioamateurs met ruim 200 leden. De vereniging is op 23 december 1977 opgericht. De verenigingsroepletters zijn PI4FRG en we hebben een eigen clubhuisaccommodatie. Hier worden allerlei verenigingsactiviteiten georganiseerd.

3. W3HNK verwerkt niet langer QSL-aanvragen van het bureau

W3HNK verwerkt helaas niet langer QSL-verzoeken via het bureau. Joe Arcure, W3HNK, reeds jarenlang QSL-manager voor honderden DX-stations, heeft namelijk al jaren geen QSL-verzoeken via bureau meer verwerkt. Recente en talloze pogingen in het verleden om fondsen te verkrijgen om de QSL’s naar hem door te sturen, zijn mislukt.

Naar schatting is de huidige achterstand meer dan 10.000 QSL’s die in opslag worden gehouden bij het Third Call Area Incoming QSL Bureau. De bureaumanager verzoekt om alle QSL-aanvragen voor W3HNK stop te zetten totdat deze vervelende situatie is opgelost.

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.