HAMChallenge 2023

HamChallenge 2023De International Amateur Radio Union Region 1 (IARU-R1) organiseert de HAMChallenge 2023.

Amateurradio gaat over plezier, radiocommunicatie, technologie, experimenteren, vriendschap en noodcommunicatie. Heb jij een geweldig idee dat je met de gemeenschap wilt delen? IARU-R1 nodigt je uit om met een baanbrekend idee te komen dat de bekendheid van amateurradio vergroot.

We zijn op zoek naar jouw coole idee of project waarvan jij denkt dat het deel uitmaakt van de toekomst van amateurradio. Maak een team, deel je idee, presenteer je voorstel en breng dit tot werkelijkheid. Dit is het moment om amateurradio met een ander perspectief te presenteren, en we zijn op zoek naar jou! De beste voorstellen worden beloond met een geldprijs. Bovendien zal de IARU-R1 deze projecten begeleiden en financieel ondersteunen. Mis deze kans niet.

Je hebt tot 1 juli 2023 om je ideeën in te sturen.

De uitdagingen van HAMChallenge 2023

Uitdaging #1

Gericht op jongeren en/of deelnemers zonder amateurradiolicentie

Wat is radioamateurisme? Veel mensen hebben er niet eens van gehoord. Daar moet verandering in komen! Amateurradio gaat over radiocommunicatie, technologie en experimenteren, maar ook over vriendschap en plezier. Wees creatief, waarom zou je meer willen leren over HAM-radio? Wat maakt je nieuwsgierig? Deel en leg amateurradio uit op een leuke manier, waarvan jij denkt dat het mensen zal aanspreken.

Tip: Deel inhoud op sociale media om een groot publiek te bereiken. Maak gebruik van korte clips, video’s, foto’s, enz. Geen grenzen aan de creativiteit!

Uitdaging #2

Gericht op gelicentieerde radioamateurs

Gebruik je verbeelding; hoe zal amateurradio er over 10 jaar uitzien? Ja, we hebben het over over de toekomst. Amateurradio verandert, in het verleden hoorden we nooit over satellieten, digimodes of SDR. En dit zijn maar een paar voorbeelden. We vragen je om een cool idee of project dat volgens jou amateurradio gaat veranderen, maar ook leuk is om te delen. Dit kan in de richting gaan van een technologieproject, experiment of digitale ontwikkeling.

Beperk jezelf niet! Wij vragen je om jouw ideeën te delen die bijdragen aan de amateurradiogemeenschap. De HAMChallenge is een oproep voor ideeën: het beste voorstel wordt beloond en daadwerkelijk gerealiseerd!

 

HamChallenge 2023

Wat verwachten wij?

Wij verwachten dat je met nieuwe ideeën komt die wij zullen helpen verwezenlijken. De winnende teams of individuen zullen hun ideeën tot leven brengen in samenwerking met de radioamateurgemeenschap. IARU-R1 zal deze projecten begeleiden en financieel ondersteunen.

De voorgestelde ideeën moeten in overeenstemming zijn met de kernwaarden van de radioamateurgemeenschap:

1. Plezier, genot, passie, hobby

Het ervaren van de magie van radio/elektronica/draadloze communicatie, als een levenslang avontuur (voor alle leeftijden), gewoon uit persoonlijke interesse, zonder commercieel doel. Amateurradio is niet alleen leuk: wij zijn gepassioneerd door het gebruik van elektromagnetische communicatie en technologie om prestaties te leveren en onszelf te verbeteren. We genieten van persoonlijke interactie met gelijkgestemden en willen onze samenleving dienen.

2. Wereldwijde radioamateurgemeenschap

De wereldwijde radioamateurgemeenschap is een inclusieve omgeving zonder grenzen. De ham spirit wordt gebruikt binnen de gemeenschap en is een multicultureel, apolitiek, open minded en tolerant concept waar vriendschap wordt opgebouwd over de hele wereld. Gemeenschappelijke belangen worden gedeeld en ontwikkeld binnen deze gemeenschap.

3. Praktische experimenten (Technologie & Communicatie)

De vrijheid om te experimenteren. Door nieuwsgierigheid gedreven experimenteren met technologie en communicatietechnieken, bestaande technieken hergebruiken en verbeteren, de fysica van elektromagnetische voortplanting begrijpen en onderzoeken.

4. Innovatie

Een focus op creativiteit en innovatie rond geavanceerde technologie en een intense nieuwsgierigheid naar wat mogelijk zou kunnen zijn. Het ontwikkelen van nieuwe technieken.

5. Leren en onderwijs

Een basis voor amateurradio is de voortdurende zelfstudie en opleiding binnen technologieën en communicatie. Nieuwsgierigheid en de wens om bestaande technische grenzen te doorbreken zijn sterke drijfveren, evenals het delen van kennis binnen de gemeenschap om anderen op te leiden en te helpen.

6. Waarde voor de samenleving

Bevordering van de belangstelling voor wetenschappelijke en technologische onderwerpen in de hele samenleving. Amateurradio levert ook opgeleide radio-operators en radiotechnici aan bedrijven. Radioamateurs zorgen voor logistieke ondersteuning en radiocommunicatie-expertise in noodsituaties en bij openbare evenementen.

Wie kan deelnemen?

De uitdaging staat open voor iedereen uit elk land dat lid is van IARU-R1. Radioamateurs met en zonder vergunning worden uitgenodigd om deel te nemen als individu of als team: denk aan de plaatselijke radioclub, een schoolteam, scouts, een jeugdgroep, een groep vrienden of je familie. Deelnemers kunnen van elke leeftijd zijn (minderjarigen kunnen zich alleen aanmelden als teamlid, de teamleider moet volwassen zijn in het land van wonen).

Inzendingen voor deelname

HamChallenge 2023Het formaat voor het indienen van je idee is: een video, een serie korte clips, storyboard, foto’s, enz. Voor beide uitdagingen vragen we om verschillende formats in te sturen:

  • Uitdaging #1: maak een verzameling korte clips, een korte video van maximaal 30 seconden of een verzameling foto’s (storyboard).
  • Uitdaging #2: dit kan zijn in tekst, een video, een verzameling korte clips, storyboard, foto’s, enz.

Probeer je idee zo duidelijk mogelijk te maken voor de commissie.

Kandidaten moeten hun voorstellen vóór 1 juli 2023 per e-mail indienen bij hamchallenge@iaru-r1.org. Voeg een korte bio van jou en/of je team toe en vermeld aan welke van de 2 uitdagingen je deelneemt.

Tijdschema HAMChallenge 2023
  • Start van de HAMChallenge : 1 maart 2023
  • Laatste dag om je idee in te dienen: 1 juli 2023
Prijzen

Er zijn prijzen te winnen in beide categorieën. Als u in de top 3 eindigt, krijgt u een geldprijs van:

Uitdaging #1

  • 1e plaats: € 300,-
  • 2e plaats: € 150,-
  •  3e plaats: € 50,-

Uitdaging #2

  • 1e plaats: € 300,-
  • 2e plaats: € 150,-
  • 3e plaats: € 50,-

 

Bron: IARU-R1 – 2023 HAMChallenge