Fietsmobiel Contest en Morse Challenge tijdens DNAT

Fietsmobiel Contest en Morse Challenge tijdens DNATHet zal niemand ontgaan zijn dat er van 25 tot en met 28 augustus weer “Deutsch Niederländische Amateurfunk Tage” (DNAT) georganiseerd worden. Maar weet u ook dat de organisatie dit jaar wederom een fietsmobiel wedstrijd aanbiedt?

Deze bijzondere wedstrijd start op zaterdag 27 augustus 2022 om 10:30 uur. De plek van vertrek is de DNAT camping „Am Badepark“. Alle aanvullende informatie zoals de regels, te beantwoorden vragen, voorgestelde route en logbladen zijn te terug te vinden op de https://dnat.de/mobilcontest/ pagina.

Dus neem ook uw fiets mee naar Bad Bentheim voor deelname aan deze fietsmobiel contest. En dat mag best een iets modernere zijn dan op de foto bij dit artikel. Er wordt tijdens deze wedstrijd uitsluitend gewerkt op de 2 meter band. Er zijn dus gelukkig geen langdraad antennes tussen fietsen gespannen te vrezen.

Morse & Straight Key Challenge

En nu we toch uw volledige aandacht hebben willen we ook nog even de Morse & Straight Key Challenge tijdens DNAT extra onder de aandacht brengen. Deze is ook op zaterdag 27 augustus. Vanaf 10:00 klikken de seinsleutels er lustig op los.

De onderdelen van deze uitdaging zijn een morsevaardigheidswedstrijd, de ladderwedstrijd, de vonkenboerwedstrijd en de seinwedstrijd. Het wedstrijdreglement is via deze link te lezen.

Zeker nu Morse erkend is als Immaterieel Cultureel Erfgoed mag je deze uitdaging niet missen. Dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door Ad Wouterson PA2PCH, Harm Paas PA0HPG en Hans Remeeus PA0Q. Allen zeer ervaren radiozendamateurs met CW als een van hun meest favoriete modes.

Het zal voor alle aanwezigen nog een lastige keuze worden tussen de fietsmobiel contest en de Morse challenge. Maar waar uw voorkeur ook naar uit gaat; plezier is gegarandeerd tijdens DNAT.