The Communicator als download beschikbaar

De nieuwe editie van het Engelstalige, digitale tijdschrift The Communicator is beschikbaar als gratis PDF-download. Dit tijdschrift is een uitgave van de Surrey Amateur Radio Club (SARC), een radioamateurvereniging in het zuidwesten van Canada. In deze uitgave vind je onder andere artikelen over FT8, het bouwen van een WSPR-baken en het gebruik van een NanoVNA voor het meten van impedanties.

Actieve vereniging

De zeer actieve vereniging SARC bestaat al 45 jaar en is ontstaan op een school waar elektronicastudenten net hun zendexamen hadden gedaan. Zij hadden het idee opgevat om op school een radioclub te starten. De leiding van de school was daar zo enthousiast over, dat de docent elektronica, Doug Moore (VE7CBM), toestemming kreeg om het elektronica-lab te gebruiken voor de wekelijkse clubbijeenkomsten. Bijna vanzelfsprekend werd hij ook de eerste voorzitter van de club.

Editie maart/april van The Communicator

Het clubblad is een volwaardig magazine en is bovendien voor iedereen gratis te downloaden. In de editie van maart/april lees je onder andere hoe je in een uur tijd een APRS-ontvanger kunt bouwen met een Raspberry Pi en een SDR-dongle. Ook liefhebbers van digitale modes komen aan hun trekken. Kevin McQuiggin (VE7ZD/KN7Q) presenteert namelijk een uitgebreid verhaal over hoe je succesvol FT8 kunt gebruiken.

De populaire NanoVNA komt aan bod in een bijdrage van Arie Kleingeld (PA3A). Hij neemt de lezer mee in de mogelijkheid om met de NanoVNA hoge impedanties te meten. Overigens schreef Arie al eerder uitgebreid over de NanoVNA in het Nederlands. Bovendien gaf hij er diverse presentaties over. Kijk voor een overzicht op de website van de Dordtse Electronica Club: Artikelen over nanoVNA

Lees zelf wat de The Communicator nog meer te bieden heeft: The Communicator Magazine March-April 2021